Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-28 06:33:00

Otthonról bevitt ágynemű és lázmérő - három pici gyerek kálváriája a kórházban

Otthonról bevitt ágynemű, párna és lázmérő. Három, kórházban fekvő kisgyerek kálváriája. A beteg gyerekek ráadásul egy korábban, szintén a kórházban elkapott fertőzés miatt fekszenek már két hete az osztályon. Az édesanya Híradónknak elmondta: orvost is alig látnak, ráadásul az ápolók sokszor az alapvető higiénés körülményeket sem biztosítják a kórtermekben.

A Groupama Aréna szomszédságában van a Szent László Kórház, itt fekszik három testvér, egy 4, és egy 17 hónapos kislány, és 2 és fél éves bátyjuk.  Anyukájuk néhány nappal ezelőtt kereste meg az ATV Híradóját történetükkel, amely egy átlagos bölcsődei vírussal kezdődött. A háziorvos tanácsára az anyuka elvitte kisfiát a Szent László Kórházba, ahol a gyerek egy rotavírussal fertőzött kislánnyal került egy kórterembe. A kisfiút két és fél nap után hazaengedték, mondván „minden rendben van”. Nem így történt.

„Egy nappal később a kisfiam újra hányt, de akkor már a két kislányom is. Pénteki nap este bevittük az összes gyermeket a Szent Lászlóba, és azóta ott vannak, két hete most már, és semmi változás nincsen” 

– mondta el az édesanya.

Veronika szerint a higiéniai körülmények sem megfelelőek, az ápolók nem fertőtlenítik a kezüket, és a cipőjükre sem húznak lábzsákot mielőtt belépnek a kórterembe. A kórtermi felszerelésben is hiányosságok voltak.

„Párna, ágynemű. Hát közölték, hogy ez mind nincsen úgyhogy menjünk haza, és hozzuk el. Lázmérő, mindenféle ilyen alapvető dolgok, wc papír, kéztörlő, fertőtlenítő szer”.

A kórház azt állítja: minden hasmenéses beteg esetében elvégzik a székletvizsgálatot, és csak az azonos fertőzésben szenvedőket ápolják közös kórteremben. A kisfiú betegsége, és a rotavírus kezdetben hasonló tünetekkel jár. Azt is írják: a higiéniás feltételek adottak, a munkaruházatnak nem része a lábzsák, a hozzátartozóktól nem kérnek az ápoláshoz szükséges felszerelést, a gyerekek kezelőorvosa pedig bemutatkozott a családtagoknak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink