Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-25 06:00:00

Kézben cipelik a betegeket a János Kórházban, mert rossz a lift

Hetek óta kézben cipelik a betegeket a vizsgálatokra a János Kórház egyik belgyógyászati osztályáról, mert tönkrement az egyetlen betegszállító lift, és nem tudni, mikorra javítják meg. Az ATV-nek az egyik beteg hozzátartozója azt mondta, hogy édesanyja napok óta nem jut el az ultrahangra, ezért azon gondolkodnak, hogy maguk szereznek szakembert, aki megjavítja a liftet.

A János Kórház nyolcas épületében okoz gondot jelenleg a betegszállítás az elromlott felvonó miatt. Az épület szintjei meglehetősen magasan vannak, a betegek jelentős része pedig idős, ágyhoz kötött ember. Az egyik dolgozó szerint a lift másfél hónapja rossz, ő úgy tudja: külföldről kell alkatrészt hozatni, hogy meg tudják javítani. Addig – ahogy egy másik betegszállító is mondja – marad az extrém sport betegnek, ápolónak egyaránt.


„Például tegnapelőtt volt az, hogy egy 120 kilóst vittünk föl, kézben, merthogy fekvő volt és hát föl kellett vinni. Hát sajnos ez van”

- mesélte az egyikük. Ha a betegszállítók egyáltalán eljutnak idáig: egy hozzátartozó szerint van ugyanis olyan beteg is az osztályon, aki a rossz lift miatt napok óta vár arra, hogy elvigyék vizsgálatra.

„Édesanyám fekszik itt, és valószínűleg tüdőgyulladása van és ezt sajnos nem sikerült a mai napig kideríteni. Hétfőről keddre virradó éjszaka hozta be őt a mentő, szerdán kiírtak neki egy röntgenvizsgálatot, illetve hasi ultrahangot, amelyet a mai napig nem tudtak elvégezni, mert rossz a lift és nincs, aki levigye a vizsgálóba” - mesélte az ATV Híradónak.

Egy másik beteg hozzátartozói sem értik, miért hagyja a kórház vezetése, hogy ilyen körülmények között gyógyuljanak a betegek, és dolgozzanak a betegszállítók, nővérek, orvosok. „Ötven éve le kellett volna bontani ezt a kórházat. Ezek már olyan régi falak, hát ebbe már minden van, ezt nem lehet felújítani” - magyarázta.

Természetesen kerestük a János Kórház illetékesét is az ügyben. Az intézmény kommunikációs vezetője SMS-ben Híradónknak azt írta: megrendelték a lift javításhoz szükséges alkatrészt, most arra várnak, hogy ez megérkezzen. A betegellátás a kórház szerint addig is zavartalan, és folyamatos.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink