Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-23 19:37:00

Ötvenezres bírság a diákoknak: Van, aki inkább börtönbe vonulna

Pénzbírságot kapnak azok a fiatalok, akik a diáktüntetés végén spontán demonstrációba kezdtek egy hónapja. Egyikük nyilatkozott az ATV Híradójának és elmondta mi, és hogy történt, valamint arról is beszélt, hogy nem fizeti be a csekket, ha kell inkább leüli a büntetést. A Társaság a Szabadságjogokért jogásza azt mondta, hogy meglepő az eljárás, hiszen az Európa bajnokság idején is az utcán voltak az emberek, a rendőrségnek az mégsem okozott gondot.

"A rendezvény ezzel véget ért, mindenkit arra kérünk, hogy békében menjetek haza" - záródott a február 23-i diáktüntetés. Ami ez után történt, az nem tetszik a rendőrségnek. A diákok egy része ugyanis nem ment rögtön haza. Kromer Patrik sem. Az ATV Híradójának elmesélte, mi történt a hivatalos tüntetés vége után.

Partik szerint a Vadász utcánál a rendőrök száma 300- 400 főre emelkedett, ekkor kezdődött az igazoltatás, majd ez alapján érkezett meg az 50 ezer forintról szóló csekk, amit Patrik nem fizet be, sőt mint mondta ha kell leüli a büntetést.

A tüntetések egyik szervezője híradónknak azt mondta a demonstrációk minden alkalommal több ezres létszámmal, de békésen zajlottak, a rendőrségi fellépést aránytalannak tartják, hiszen ahogy Gyetvai Viktor fogalmazott az akár hazafelé is tarthattak volna a diákok. De ami végül történt, a spontán tüntetés - Gyetvai szerint - egy jogos véleménynyilvánítás volt.

Nyolcan keresték meg a TASZ-t azok közül, akik kaptak már értesítést a rendőrségtől. Szabó Attila azt mondta meglepődtek az eljárás módján, mert azt gondolták, a rendőrség észleli magától is, hogy itt a diákok az alapjogukat gyakorolták.

Az ATV Híradó kereste az ügyben a rendőrséget is, akik délelőtt azt ígérték, írásban válaszolnak kérdéseikre, erre azonban az élő adásig nem történt meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink