Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-19 05:10:00

Évi 500 milliárd érintett korrupcióval: "Nincs akkora szőnyeg, ami alá be lehetne söpörni"

Egy esetleges kormányváltás esetén, a választás után Korrupcióellenes Ügyészség alakulna. A testület átvilágítaná az elmúlt nyolc év közbeszerzési és támogatási szerződéseit, és ha a szakértők szerint a túlárazás meghaladja a 25 százalékot, akkor büntetőeljárást indítanak - erről Karácsony Gergely, az MSZP –Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje beszélt az árnyékkormány első ülése után. A meghívott szakértők között ott volt Kaltenbach Jenő jogtudós, aki az új ügyészséget vezetné.

"Visszavesszük a közpénzből létrejött fideszes magánvagyonokat és egy tisztességes közéletet teremtünk" - mondta Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök - jelöltje, aki szerint legelőször erről kell dönteni.

"Ez a pont azért is különösen fontos, mert ma Magyarország kormányzás helyett rablást végez, Magyarország kormánya nem a magyar közérdeket, hanem fideszes magánérdekeket szolgáló döntéseket hoz. Az elmúlt években olyan óriási és igazságtalan magánvagyonok jöttek létre, hogy ezeket nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mert ekkora szőnyeg nincs"

- fogalmazott Karácsony. Ezért a választások után szerinte fel kell állítani a Korrupcióellenes Ügyészséget.

Kaltenbach Jenő jogtudós azt mondta: "A korrupcióval érintett összeg évente kb. 500 milliárd forint, ez az éves EU-támogatás fele. Ez nyilvánvalóvá teszi, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink