Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-17 06:02:00

Friss mérés: Ez történik, ha a baloldal összeáll a Jobbikkal

A szavazók büntetnének.

Meglepő részleteket árult el Pulai András a Publicus Intézet legfrissebb méréséből az ATV Civil a pályán című műsorában: a hódmezővásárhelyi ellenzéki sikert követően országos méretekben a Fidesz és a Jobbik erősödött, a baloldal stagnál. Ugyanakkor van egymillió aktív bizonytalan szavazó, és ennek a tábornak a 60-70 százaléka az ellenzékre szavazna, ha megmondanák nekik, ki az ellenzék vezetője.

Arra a kérdésre, hogy mit eredményezne, ha a baloldali blokk összefogna a Jobbikkal, a mérés alapján Pulai kifejtette: a baloldal veszítene támogatottságából.  

A műsor másik résztvevője, Kukorelly Endre ehhez laikusként hozzátette, a Jobbik is azonnal elveszítene 7-8 százaléknyi támogatót, ha összefogna a baloldallal. Pulai megerősítette ezt a vélekedést is.

A Fiala János vezette műsor ezúttal – érthetően – a választási esélyek latolgatásával foglalkozik, természetesen a megszokott fesztelen és időnként fésületlen hangnemben. („Ki vagy te? Simicska-szakértő? Obsitos? Szkinhed?”)

És persze a hét legfontosabb eseményeiről készült érdekes filmek sem maradnak el, így megnézhetjük, mi a választás tétje a miniszterelnök szerint, és kiderül, kiknek szólt az elégtétellel való fenyegetés. Felidézzük a csengeri „szélhámosságra” adott Kósa Lajos- nyilatkozatokat, Gyurcsány meghívóját a vasárnapi ellenzéki tárgyalásra, és megmutatjuk a jónépet eskető-skandáltató Karácsony Gergelyt. Plusz, mindezek értelmezését a fenti vendégekkel valamint Benyó Ritával és Gergely Zsófival.

A műsorból az is kiderül, hány százalékos választási részvétel felett borítékolható a meglepetés.

Civil a pályán, Magyarország legnézettebb politikai műsora* ATV, szombat, 19.00 

*Nielsen

További belföldi híreink