Itthon

2018-03-13 15:22:00

Így reagált Matolcsy luxusvillájára az ellenzék

A jegybankelnök egy II. kerületi 400 milliós luxusrezidenciában él feleségével – tudta meg a 24.hu.

Így reagált Matolcsy luxusvillájára az ellenzék

A 430 millióért hirdetett ötszobás ingatlan 470 négyzetméteres, 100 négyzetméteres garázs tartozik hozzá. A rezidenciát Matolcsy György fiának cége vette, Matolcsy György unokatestvérének bankja adott rá hitelt. A jegybank szerint nem közérdekű adat, hogy hol él az MNB elnöke, ugyanakkor Matolcsy Ádám a 24.hu kérdésére azt mondta: édesapja használja az ingatlan egy részét, amiért bérleti díjat fizet.

Harangozó Tamás Matolcsy cuccáról

„Emlékszünk rá, hogy Patai Mihály lakásában/házában, többek szerint villaszerűségében lakott állítólag Matolcsy György és Bárándy Gergely másfél évig próbálta a parlamentben kiszedni, még olyan személyeskedésig menő vita volt, hogy beperelte Matolcsy György Bárándy Gergelyt, amit természetesen Bárándy Gergely megnyert jogerősen. És nem volt hajlandó azt se megmondani. Én azt látom, hogy ez a szerencsétlen ember hajléktalanként egyik villából a másikba költözget jobbra-balra"- reagált a hírekre Harangozó Tamás szocialista képviselő.

Szigetvári: le kell mondania

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a jegybankelnöknek azonnal le kell mondania, ugyanis egy jegybankelnöktől elfogadhatatlan ez a maffiamódszer. Szigetvári Viktor szerint Matolcsy „úgy veszi igénybe a rezidenciát, hogy az minél inkább rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára”.

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez

A DK szerint hazugság, az, hogy nem minősülnek közérdekű adatnak az MNB elnökének ingatlanhasználatával kapcsolatos információk. A párt közlése szerint az állami vezetők nyilvános vagyonnyilatkozatában nem csak az ingatlantulajdont, de annak bérletét, tartós használatát vagy haszonélvezetét is föl kell tüntetni. „Matolcsy vagyonnyilatkozatában viszont a Páfránykert utcai villáról szó sem esik. Matolcsy, mint már annyiszor, ismét hazudott. A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben”- közölték.

Szabó: nem az emberek oldalán állnak

Szabó Tímea szerint az Orbán-kormány a luxus, a lopás és a bankok oldalán áll, nem pedig az emberekén. A Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: míg jelenleg több tízezer devizahiteles családot fenyeget a kilakoltatás veszélye, addig Orbán Viktor családjának barátai luxuskörülmények között élnek.

atv.hu

További belföldi híreink