Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-13 19:41:00

Diákparlament: mi nem tárgyalni szerettünk volna a Fidesszel

Kormos Krisztián, a diákparlament szóvivője elmondta, azért hívták meg Orbán Viktort is, hogy mindenki kifejthesse az oktatásról szóló elképzeléseit, ami a jelenlévőkkel sikerült is végül.

Sikertörténetnek számít, hogy három miniszterelnök-jelölt, Szél Bernadett, Karácsony Gergely és Vona Gábor is részt vett azon az oktatáspolitikai vitán, melyet a Független Diákparlament szervezett. Kormos Krisztián, a diákparlament szóvivője elmondta az ATV Start műsorában, hogy szerették volna, hogy Orbán Viktor is ott legyen, de sajnos a Fidesz azt üzente, hogy csak az Országos Diáktanáccsal hajlandóak tárgyalni. Kormos elmondta, ők nem tárgyalni akartak, csak azt szerették volna, hogy mindenki fejtse ki az oktatásról szóló elképzeléseiket, ami a jelenlevőkkel sikerült is.

Igaz, nagyrészt csak szlogenek hangzottak el, de "mi megpróbáltuk kiszűrni az egyes pártok programját az oktatás témájával kapcsolatban"- jegyezte meg a szóvivő, aki úgy véli, minden politikus a saját módján kifejtette az elképzelését, milyen reformokat hajtanának végre, mit tartanak a legfontosabbnak.

A kérdésre, hogy, ha Karácsony Gergely árnyékkormányában megkapná az oktatási miniszteri posztot, mit tenne, Kormos azt válaszolta, hogy a 12+1 pontot mindenképpen vitára bocsátaná, a 16 éves kori tankötelezettséget felemelné 18 éves korra, és megemelné az oktatási költségvetést.

Fontosnak tartja, hogy a rászoruló családok kapjanak annyi állami támogatást, hogy a gyerekek ne legyenek rákényszerülve, hogy közmunkára menjenek, hanem tanulhassanak 18 éves korukig. Kormos beszélt arról, hogy március 15-én 17 órakor az Operához mindenkit szeretettel várnak egy megemlékezésre, és azt reméli, március 15-e a nemzeti ünnepünk és a nemzeti oktatás közötti kapocs lesz. Mindenkit várnak, aki egyetért a diákság nemzeti ügyével, egy igazságosabb, demokratikusabb és a 21. század kihívásaira felkészítő oktatással.

atv.hu

 

 

További belföldi híreink