Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-13 18:14:00

200 ezer embert várnak a Békemenetre

Legalább kétszázezer embert várnak a csütörtöki békementre. A szervezők szerint a demonstráció Magyarország melletti kiállás lesz. Azért támogatják a kormányt, mert - szerintük - az ellenzék lebontaná a kerítést és migránsok tömegeit engednék be. Bayer Zsolt nem volt ott a sajtótájékoztatón, de a többiek elmondták, hogy Bayer feljelentette azt a férfit, aki őt halállal fenyegette.

Legalább 200 ezer embert várnak a március 15-i békemenetre. Lengyelországból különvonatot is indítanak, így azzal számolnak, hogy több mint ezer lengyel is részt vesz a vonuláson.

„A békemenet nem valaki ellen irányul, hanem, sose irányult senki ellen, hanem az ország mellett, a nemzet mellett állunk ki” – nyilatkozta a CÖF-CÖKA elnöke. Csizmadia László szerint mindenkit várnak, akik biztonságos életet akarnak családjaiknak.

Fricz Tamás azt mondta: azért van szükség a békemenetre, mert továbbra is meg kell védeni az ország szuverenitását a hazai és nemzetközi erőktől, akik a nemzetállamok ellen dolgoznak. „Ennek a ’’szép új világnak”, egyik lényeges része és eleme az, hogy a nemzetek oldódjanak fel, végső fokon szűnjenek meg egy nagyobb, globális világrendben” – tette hozzá a politológus. Fricz Tamás szerint ezt a célt szolgálja a migráció támogatása.

A résztvevők szerint éppen ezért az a tétje az áprilisi választásoknak, hogy Magyarország bevándorló országgá válik-e, vagy sem.

Bencsik András szerint Hódmezővásárhely rázta fel a jobboldalt.

„A hódmezővásárhelyi választás sokkot okozott, nem tagadjuk, mind a baloldalon, mind a jobboldalon. Ez a sokk hirtelen felrázta a jobboldalt és szembesültünk azzal a ténnyel, hogy nagyon komolyan kell venni ezt az országgyűlési választást” – mondta a Demokrata főszerkesztője.

Stefka István az ellenzékkel kapcsolatban azt mondta: ilyen ellenzéke 1918 óta nem volt az országnak, mert nem az ország építése a célja, hanem a rombolás. Szerinte eltörölnék az alaptörvényt és beengednék a migránsokat. A sajtótájékoztatón megjelent Szabadai Viktor is. A Liberálisok budapesti választmányi elnöke arra volt kíváncsi, mennyibe kerül az adófizetőknek a békemenet, mennyibe kerül a szállítás, a szervezés.

Csizmadia László szerint lehet, hogy egyesületek és alapítványok adják össze a pénzt az utazásokra. „Nem tudjuk, mi ezzel nem foglalkozunk. De hát azért visszakérdeznék. Mi van az SZDSZ-székházzal? Ki fizeti, a magyar adófizetők, azt az adósságot, amit otthagytak 500 millió forint értékben?” – kérdezte Csizmadia.

A szervezők szerint az is elképzelhető, hogy a Fidesz-szervezetek is szerveznek buszos utazásokat, hiszen nekik van legális költségvetésük, amiből finanszírozhatják az utakat. Szabadai Viktor szerint nagy kérdés, hogy mennyire lehet civil, ha egy párt támogat egy ilyen demonstrációt.

atv.hu

 

 

 

Ünnepi műsorral készül az ATV március 15-ére. Déltől egészen estig folyamatosan közvetítjük majd a pártok eseményeit. A megújult Start stúdiójában Krug Emília és Kárász Róbert várja Önöket, a műsorban elemzőkkel veszik át az ünnepi eseményeket és beszédeket. Élőben jelentkezünk mindkét Békemenetről, utána a Kossuth térről, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszél, illetve az MSZP-Párbeszéd és a DK közös budapesti rendezvényéről is. Megszokott esti műsorainkban, a híradókban, a Nap Hírében és az Egyenes Beszédben bejelentkezünk majd az esti diáktüntetésről - egyszóval érdemes lesz március 15-én is az ATV-t nézni.

További belföldi híreink