Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-08 19:52:00

Szél Bernadett az ATV-ből üzent Ron Werbernek

Az LMP társelnökének nem esett jól, hogy épp nőnapkor lépett le a kampánytanácsadó. Viszont csak a jóra akar emlékezni, és köszöni Werber munkáját. Az ellenzéli együttműködésről szólva kijelentette: örülne, ha a tárgyalásokon az MSZP képviselné a DK-t.

„Mit ígér az LMP a nőknek?” – tette fel a kérdést Rónai Egon a zöldpárt társelnökének, aki egy nőnapi rendezvényről érkezett a stúdióba. „Mi nőügyekkel fogunk foglalkozni, ha kormányra kerülünk” – jelentette ki Szél Bernadett, aki szerint az, hogy Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy nem foglalkozik nőügyekkel azt jelenti, hogy a kormány a magyarok többségével nem foglalkozik. Hozzátette: ezen nem segít az sem, hogy nőnapkor a miniszterelnök virágot visz a az országház kantinjában dolgozó hölgyeknek.

Miért lépett le Ron Werber? - tette fel a kérést a műsorvezető. A jobbikhoz közeli Alfahír ugyanis ma írt arról, hogy otthagyta az LMP-t a kampánytanácsadó. „Ez már egy ideje benne van a levegőben” – jelentette ki Szél Bernadett a hírre reagálva, és hozzátette: nem örül hogy nőnapkor ment el a kampányguru. 

Ugyanakkor az adásból azt üzente Werbernek: nagyon köszöni a munkáját, és csak a jóra akar emlékezni.

„Most lezárult a kampánynak egy nagyon fontos időszaka” – folytatta, majd kijelentette Ron Werber segítette például az aktivistabázis felépítését. Rónai egon jövőt firtató kérésére úgy válaszolt:

„Én a helyemen vagyok, a kampányfőnök is a helyén van, a kampány következő időszaka is nagyon sikeres lesz”.

Az egyeztetetésekről szólva elmondta: most azon dolgozik, mindenki egy asztalhoz üljön: az MSZP és szövetségesei, az LMP és szövetségesei és a Jobbik. Arra a kérésre, hogy leül-e a DK-val úgy fogalmazott: örülne, ha az MSZP tudná képviselni Gyurcsányék érdekeit, ő sem küld senkit Gémesi Györgyhöz tárgyalni.

Bő két hete írtuk meg, hogy Fekete-Győr András nyitott az LMP-vel való kapcsolatfelvételre, és kávéra invitálja a zöld párt miniszterelnök-jelöltjét. Szerdán kerül sor a beszélgetésre.

Fekete-Győr András tegnap szintén az Egyenes Beszédben elmondta: jó kedélyű találkozójuk volt Szél Bernadettel. Három pontban állapodtak meg az LMP társelnökével. Ezek közül az első, és legfontosabb: közösen kell kiállniuk, hogy a baloldal és a Jobbik működjön együtt a választókerületekben, különben nem lesz kormányváltás.

Szerinte van arra remény, hogy a mostani kormány elmenjen, de ehhez minden ellenzéki pártra szükség van, ahogy azt Hódmezővásárhely példája is megmutatta. Fekete-Győr elmondta: ha az kell a kormányváltáshoz, hogy közvetítsen a pártok között, akkor megteszi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink