Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-09 06:05:00

Mirkóczki: Biztos nem fogunk tárgyalni a DK-val és az MSZP-vel

A Jobbik politikusa szerint a Fidesz abban érdekelt, hogy az emberek otthon maradjanak április 8-án, mert magas részvétel esetén leváltható a kormány. Szerinte minden körzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell majd leadni a voksot.

A bevándorlás és a migráció egy nagyon akut és aktuális probléma – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Mirkóczki Ádám arra a videóra reagálva, amin Lázár János migránsozik Bécsben. Ugyanakkor a téma a Jobbik politikusa szerint egy nagyon aljas kampányelem, ami elviszi a figyelmet a fontos témákról. Hozzátette: a bevándorlás amúgy sem fenyegeti Budapestet, mert Magyarország sajnos senkinek nem vonzó, sőt, a magyarok is inkább elhagyják az országot. Mirkóczki szerint az is hazugság, hogy Magyarország egyedül meg tudja oldani a migráció problémáját, ehhez globális együttműködés kell.

Azzal kapcsolatban, hogy Morvai Krisztina egyértelműen beállt a kormány mögé, és a Békementre hívja az embereket, azt mondta: értetlenül áll a dolog előtt, és nem is akar rá reagálni, sok sikert kíván a politikusnak. „Menjen, aki akar békemenetelni” – zárta rövidre a témát.


Az ellenzéki pártok együttműködésével kapcsolatban elmondta: ha két ellentétes politikát képviselő pártot összeadunk, akkor lehet, hogy a 10+10 csak 4, de az is lehet, hogy 44. Ugyanakkor leszögezte: a Jobbik biztos, hogy nem fog egy DK-val vagy MSZP-vel tárgyalni, mert az az elveik feladását jelentené. Az LMP-vel ugyanakkor készek leülni, sőt, holnap meg is kezdik egy egyeztetéseket. Hangsúlyozta: arra buzdítja a szavazókat, hogy arra voksoljanak, aki a legesélyesebb ellenzéki jelölt a körzetben.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet nem méri-e felül a Vona-pártot, Mirkóczki úgy fogalmazott: nem azért hozták létre a közvélemény-kutatót, hogy becsapják magukat. Szerinte éppen a többi cég méri alul a Jobbik támogatottságát. „Ha magas lesz a részvétel, mint ahogy Hódmezővásárhelyen, akkor a Fidesz 44 százaléka nem lesz 44 százalék” – szögezte a képviselő, aki szerint a kormánypárt egyértelműen abban érdekelt, hogy otthon maradjanak az emberek. „Ha 70 százalék körül alakul a részvétel, akkor egészen biztosan nem marad kormányon a Fidesz” – jelentette ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink