Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-08 21:15:00

Lévai Katalin szerint karaktergyilkosság zajlik ellene

Gyalázatos és elképesztő ügynek nevezte Lévai Katalin, hogy a zuglói választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét – erről a volt szocialista miniszter beszélt az Egyenes Beszédben. A Lendülettel Magyarországért párt vezetője azt mondta: hivatalosan még nem értesült az elutasításról, és azt sem tudja, hogy kerültek a Fidesz jelöltjével több ponton megegyező aláírások az ő ajánlóíveire, de az információk szivárogtatása miatt feljelentést tesz.

Nem lehet jelölt Zuglóban Lévai Katalin, miután a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét. Az Index információi szerint Lévai Katalin ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjeinek íveivel, és sok esetben teljes volt az egyezőség. Az ügy előzménye, hogy Lévai Katalin maga kérte a helyi választási irodánál, nézzék át laposan az íveket, mert csalásra gyanakszik.

„Mi ez a Lendülettel Magyarországért? Ez egy kamupárt?” – szögezte a volt esélyegyenlőségi miniszternek a kérdést Rónai Egon, rögtön a műsor elején. Lévai Katalin leszögezte: ez egy új baloldali párt, ami nem fél patriótának sem lenni. Van kidogozott programjuk, ami foglalkozik az egészségüggyel, nyugdíjasokkal stb. „Hány tagjuk van?” – kérdezte a műsorvezető, mire Lévai kijelentette: nagyon sok, nem tudja pontosan. Majd jobban átgondolva azt mondta: nagyjából kétszázan.

„Hogy került az ön aláírásgyűjtő íve a Fideszhez? Vagy hogyan került a Fidesz ajánlóíve önhöz” – tette fel a kérdést Rónai Egon, mire Lévai Katalin úgy fogalmazott: „na, ez engem is érdekelne”. Majd azzal folytatta: amikor leadta az ajánlóíveket, már figyelmeztették: vigyázzon, mert manipulálni fognak az adataival, hiszen azok könnyen átmásolhatóak üres ajánlóívekre. Azt gondolja, hogy az egész ügy mögött Tóth Csaba szocialista képviselőjelölt áll a helyi választási irodával együttműködve.

„Miután én azokat a híreket hallottam, hogy manipulálhatnak az adataimmal, egy ügyvéd kíséretében bementem a választási irodába Zuglóban. (…) Kértem tőlük egy szigorú vizsgálatot, az én adataimmal szemben. Majd ezek után másnap megjelent az Indexen egy olyan cikk, ami a választási irodából indult ki” – magyarázta Lévai Katalin. Hozzátette: a választási iroda törvénytelenül adta ki annak fideszes önkormányzati képviselőnek a nevét, aki aláírt nekik, ezért feljelentést tesznek.


Rónai Egon ekkor újra feltette a kérdést: „hogy kerül az ön ívére egy csomó olyan név, aminek nincs ott keresnivalója?”. Lévai Katalin erre nemes egyszerűséggel annyit felelt: „honnan tudjam én, hogy hogy került, mikor nekem aktivisták gyűjtöttek?”. A volt miniszter szerint egy karaktergyilkosságot próbálnak meg vele szemben elkövetni, azért mert az ellenzék ezzel próbálja meg leplezni a saját tehetetlenségét és gyengeségét. Szerinte azért beszélnek kamupártokról, mert 8 évig nem csináltak semmit, és megbuktak ellenzékben. „A kamupártozás egy előretelő-hadművelet, ami arról szól, hogy engem lejárassanak, és megfélemlítsenek. Innen üzenem nekik, hogy ez nem fog sikerülni” – szögezte le.

Az aláírás másolás témájához visszatérve Lévai kijelentette: nem is lenne szabad összehasonlítani a listákon szereplő adatokat. Hozzátette: a választási csalás nagyon nehezen kiszűrhető a jogszabályok szerint. „Az, hogy ugyanolyan sorrendben ott szerepelnek az adatok, nem jelenti azt, hogy lemásolták az adatokat. Miért másolták volna?” – magyarázta. Rónai Egon kérésére, hogy akkor hogy kerültek az adatok ugyanabban a sorrendben az ívekre úgy felelt: „mit tudom én, hogy hogy került!”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink