Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-06 17:43:00

LMP-MSZP egyeztetés: itt lehetnek visszalépések

Az LMP és az MSZP-Párbeszéd mai tárgyalásán kiderült: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek - erősítették meg az atv.hu-nak. Ha lesznek visszalépések, "nem lesz nagy csinnadratta", az érintett képviselőjelöltek "egyszerűen besétálnak majd az irodákba és aláírják a megfelelő papírokat"- mondták forrásaink.

LMP-MSZP egyeztetés: itt lehetnek visszalépések

A mai, közel egy órás megbeszélésen az LMP-t Hadházy Ákos társelnök és Ungár Péter képviselte, míg az MSZP-P részéről Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető volt jelen, Karácsony Gergely helyett pedig a Párbeszéd részéről Szabó Tímea.

A találkozó után forrásaink azt erősítették meg, hogy minden bizonnyal lesz eredménye a két ellenzéki párt közötti megbeszéléseknek: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán tennének hasonló gesztust az MSZP-nek.

Ez nem jelenti azt, hogy az LMP részéről Gödöllő, vagy a Belváros, a KDNP-s Hollik István körzete lekerült volna a napirendről. Ahogy az MSZP-P részéről is tárgyalási alap Hiller István körzete (Pesterzsébet-Soroksár), Burány Sándoré (Kőbánya), Tóth Csabáé (Zugló), Miskolc 2-es körzete (Varga László győzött), illetve Szeged.

Forrásaink szerint nem lesz "nagy csinnadratta", ha lesz megegyezés. "Akkor az érintett képviselőjelöltek egyszerűen besétálnak a megfelelő irodákba, aláirják a megfelelő papírt, hogy visszalépnek" - fogalmazott az egyik ismert ellenzéki politikus. Azt is elmondta munkatársunknak: az LMP-MSZP megyezés véglegesítése március 15-e és április 8-a között megtörténik.

Gyurcsány Ferenccel nem tárgyal az LMP, ehhez tartják magukat, de ez nem jelenti azt forrásaink szerint, hogy a DK-s jelöltekkel ne lenne végül megegyezés. Grézcy Zsolt viszont tegnap leszögezte: az MSZP-P csak a saját nevében tárgyalhat, a DK-éban nem.

További belföldi híreink