Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-03 18:41:00

Az oktatás helyzetéről egyeztettek, Hiller pedig komoly ígéretet tett

Béremelést, a tankötelezettség korhatárának visszaállítását, és szakmai egyeztetéseket ígértek az ellenzéki pártok képviselői a pedagógusoknak, az egyik szakszervezet rendezvényén. Bírálták a kormány intézkedéseit is. Főként a mindennapos testnevelés bevezetése, a nyelvoktatás háttérbe szorítása és a pedagógus életpályamodell átalakítása ellen tiltakoztak.

A jól hangzó ígéretekből nem volt hiány, de a jelenlegi oktatási rendszer bírálatát sem hagyták ki az ellenzéki politikusok. Már amelyik párt egyáltalán elment a Pedagógusok Szakszervezetének rendezvényére. A kormánypártok nem voltak ott, ahogy a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt sem. A Párbeszéd is csak közvetve: Hiller István szólalt fel a nevükben. A béremelésen felül még egy ígéretet tett.

„Sem az önöket, illetve az oktatásügyet érintő törvények módosításánál, sem kormánydöntésnél, nem fordul elő, hogy a döntés előtt önökkel nem egyeztetünk”

– jelentette ki az MSZP választmányi elnöke.
 
Változást sürgetett a DK és a Jobbik is. A pártok szerint a jelenlegi szabályozás a gyerekeknek és a tanároknak sem kedvez.

A rendezvényen résztvevő ellenzéki pártok képviselői egyetértettek abban, hogy a tankötelezettség korhatárát vissza kell emelni 18 évre, erősíteni kell a gyakorlati- és a nyelvoktatás szerepét és vissza kell adni a tanárok megbecsülését. Abban is konszenzus volt közöttük, hogy szívesen vitáznának erről a kormánypártokkal. A szakszervezet azonban a Fidesztől csak egy levelet kapott, amiben közölték, nem kívánnak részt venni a programbemutató rendezvényen.

atv.hu

További belföldi híreink