Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-01 19:24:00

Árnyékkormányt hirdet Karácsony Gergely

A közeljövőben meg is nevezi a kulcstárcák minisztereit, akik a győzelme esetén bekerülnének a kormányába.

Ha Hódmezővásárhelyen lehetett nyerni, ami a megyei jogú városok között a harmadik legnagyobb jobboldali többségű város volt, akkor lehet- válaszolta Karácsony Gergely arra a kérdésre, biztos-e benne, hogy országosan is lehet nyerni április 8-án.

Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak arról is beszélt, milyen eszközei vannak a kampányban. 

Az egyik legfőbbnek a csütörtökön elindított nap kérdését tartja.

Elmondta, szeretné azt a billogot ráaggatni ezzel Orbán Viktorra, hogy gyáva. „Politikai sikerességük egyik eleme volt, hogy erősnek mutatták magukat”- magyarázta Karácsony, aki szerint a miniszterelnök „krónikus hatalomféltésben szenved”, és nemcsak ellenzéki politikusokkal nem áll le vitázni, de még a diákokkal és a francia elnökkel sem. „Csak kinyilatkoztatni tud”- tette hozzá.

„Pont most járt le a lemez, pont most járt le a szavatossága ezeknek a marhaságoknak. Most lett elege az embereknek, hogy meg akarják őket hülyíteni”- reagált a fideszes kampánytémákkal kapcsolatos kérdésre az ellenzéki politikus, aki szerint ezért nyerhetett az ellenzéki jelölt Hódmezővásárhelyen is. Hozzátette: tudja, hogy vannak az ottani időközi választásnak speciális körülményei, de „ami a politika mélyében ott van, az ott feltört”.

Elmagyarázta, ha sokan elmennek szavazni, ha van együttműködés, „akkor a Fidesznek vége”.

„Hódmezővásárhelyen is vége van, ami az országnak egyik jobboldali erőssége volt. Soha nem volt ott olyan polgármester, aki nem Fidesz-KDNP színekben indult. Most megremegett a föld és feltört valami energia”- vélekedett Karácsony Gergely, majd arra bíztatta az embereket, menjenek el szavazni, mert semmi baja nem lesz annak, aki leadja a szavazatát, „csak hasznukra válhat”.

Rónai Egon az LMP-ről is kérdezte az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjét, aki szerint van annál fontosabb, mint hogy Szél Bernadették nem akarnak részt venni a közös március 15-ei megemlékezésben. Elkezdtük velük a beszélgetést, és ez a jövő héten folytatódni fog- mondta Karácsony, majd hozzátette, úgy véli, addig fog ez folytatódni, amíg meg nem egyeznek. Arról is beszélt, hogy minden tisztelete Tóth Zoltáné, de szerinte Szél Bernadett könnyebben meg tudná nyerni azt a helyi körzetet, mint a DK-s jelölt.

Az ellenzékkel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a hódmezővásárhelyi választás üzent nekik is: nem lehet tovább alibizni.

Beszélt arról is, hogy szombaton be fogja mutatni azt a 10 pontot, ami a politikája lényege lesz, majd egy árnyékkormányt is fog hirdetni és néhány héten belül el is kezdi megnevezni azokat a személyeket, akik kormányváltás esetén a leendő kormányában a főbb tárcákat vinnék.

atv.hu

További belföldi híreink