Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-27 13:09:00

Újabb ellenfele lesz Juhász Péternek és Fekete-Győr Andrásnak

A lakossághoz fordul az első választókörzet újdonsült képviselőjelöltje, aki támogatottság híján nehéz helyzetbe került az ajánlások összegyűjtésében.

Újabb ellenfele akad Juhász Péternek és Fekete-Győr Andrásnak, miután Veress Zsuzsanna is képviselőjelöltnek jelentkezik be az első választókerületben, igaz, függetlenként teszi mindezt. Ő az az elkeseredett édesanya, aki korábban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azt követően, hogy Asperges-szindrómás gyermekének megtiltották a ballagását.

Mint mondja, több éve vesz részt valamilyen szinten a közéletben, mert civilként a gyermekek oktatási jogaiért küzdött és teszi ezt mind a mai napig. Az atv.hu-nak azt mondta:

„egy nagy levegővétellel arra az elhatározásra jutottam, hogy hatékonyan tudom képviselni ezeket az embereket, hogyha közvetlen módon a politikában veszek részt”. Az utóbbi idők civil megmozdulásai – amelyekben részt is vett - nem voltak képesek szerinte olyan átütő erőt elérni, amire szükség lenne, ez adta a lökést ahhoz, hogy függetlenként mérettesse meg magát.

Az aktivista hozzátette: a parlamentben való politizálás közvetlenebb formája az érdekérvényesítésnek, hiszen ott már döntéshozás folyik. Civilként ugyan bejutott korábban az egyik parlamenti bizottsági ülésre, de meg sem hallgatták – mondta el. „Elértem a határaimat, amit civilként tudtam tenni, és szeretném ezt tovább folytatni, ha tehetem”- magyarázta Veress.

A kérdésre, miszerint mi lenne a legfőbb célja parlamenti képviselőként, azt mondta: több is lenne, mint például a jogszabályok átvizsgálása, a hatáskörök meghatározása, a gyerekjogok területén pedig az átfogó revízió, az oktatásban lévők jogainak érvényesülése. Veress Zsuzsanna azt is elmondta portálunknak, hogy nem egy tömeget szeretne megcélozni, szélesebbre nyitotta már az érdeklődését. Minden elesett rétegért ott van, akiknek szüksége van arra, hogy az érdekeiket képviselje- tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy mögötte nincsen párt, sem támogatás, ez az, ami most legjobban hiányzik számára az aláírásgyűjtéshez, ezért a lakossághoz fordul segítségért. Úgyis azt szeretné, hogy az emberek válasszák meg és azt ígéri, ha bekerül a parlamentbe, végig őket is fogja képviselni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink