Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-26 17:43:00

Íme a Fidesz országos listája

A Fidesz országos választmánya ma elfogadta a Fidesz-KDNP országos listáját. A zárt ülésen Orbán Viktor a hódmezővásárhelyi kudarcot nem minősítette.

Íme a Fidesz országos listája
(Képünk illusztráció)

A miniszterelnök arról beszélt az ATV főmunkatársához kiszivárgott hírek szerint, hogy a számok azt mutatják, nem veszítettek fideszes támogatókat a tegnapi hódmezővásárhelyi polgármester választáson, dolgozni kell tovább.

Gyakorlatilag ugyan azt mondta el a választmányi ülésen a miniszterelnök, amit előtte a hvg.hu-nak nyilatkozott, hogy kétszer-háromszor annyit kell dolgozni, mint eddig és semmi sincs ingyen. Viszont szűk körben Orbán Viktor ezen túlmenően konkrétan is beszélt a hódmezővásárhelyi választás kapcsán arról: "Lázár János győzhet április 8-án egyéniben".

Lazár János ugyanakkor azt mondja, ha nem győz április 8-án egyéniben Hódmezővásárhelyen, illetve a körzetben, listás mandátummal nem szeretne képviselő lenni. Ennek ellenére is feltették az országos listára.

1. Orbán  Viktor

2. Semjén Zsolt

3. Kövér László

4. Novák Katalin

5. Varga Mihály

6. Gulyás Gergely

7. Kubatov Gábor

8. Németh Szilárd

9. Balog Zoltán

10. Harrach Péter

Az országos listán ezt követően a Fidesz szövetségesei és a miniszterek neve következik. A miniszterek között Lázár az első a listán – azaz az első 20-ban benne van –, őt követi Rogán Antal, és a többi miniszter. De az első 40 között van Lezsák Sándor, Jakab István, Győrffy Balázs, Turi-Kovács Béla, Szatmáry Kristóf, Böröcz István, és Farkas Flórián is.

Révész Máriusz a 72. az országos listán. A kalkulációk szerint nála állhatnak meg a befutó nevek, kétesélyes, hogy ő meg bekerülhet-e.

További belföldi híreink