Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-24 13:22:00

A leépüléstől tart Bolognában a mellőzött Nagy Ádám

Nagy Ádám 2016-ban igazolt a Ferencvárosból Bolognába, és az első éve remekül sikerült, 22-szer kezdő volt, idén azonban Roberto Donadoni – eddig – csak öt mérkőzésen vetette be, és a 22 éves labdarúgó egyelőre nem tudja, ennek mi lehet az oka.

A leépüléstől tart Bolognában a mellőzött Nagy Ádám

A DIGI Sport olasz futballal foglalkozó Csizmaszár című műsorában Nagy Ádám őszinte volt, amikor azt mondta: még az is megfordult a fejében, hogy ő valójában rosszabb játékos, mint amilyennek az első Serie A-éve alapján magáról gondolná.
 
"Ha a tavalyi évből indulok ki, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy nem vagyok Donadoni embere. De érdekes, mert közben semmi sem változott. Nem romlott meg a kapcsolatom vele, egyszerűen ez egy edzői döntés, hogy nem kerülök be a csapatba. Ennél okosabb dolgot nem tudok erre mondani" – kezdte a Csizmaszárnak adott interjúját Nagy Ádám. "Talán december volt, amikor én mentem oda hozzá, hogy megkérdezzem, mit csináljak másképp, hogy játéklehetőséghez jussak, de érdemi választ nem kaptam. Nem mondta azt, hogy ’csináld ezt, és onnantól kezdve kezdő vagy’. A kommunikáció folyamatosan megvan közöttünk, de mégis, most azon a poszton, ahol velem is számol, mást játszat."
 
Donadoni ugyanakkor Nagy Ádámot és Ladislav Krejcit külön megemlítette egy interjúban, hogy fejlődniük kell. Felmerül a kérdés: akkor az előző szezonban miért játszott 25 bajnokin, és miért nem akkor mondta ezt a magyar légiósról? "A helyzet azért is érdekes, mert nem volt olyan rossz az első évem, főleg, ha hozzávesszük, hogy az alacsonyabban jegyzett magyar bajnokságból érkeztem. Úgy érzem, ebben a szezonban még inkább a csapat hasznára tudnék lenni, ezért is sajnálom, hogy ilyen kevés lehetőséghez jutok. Az összes meccsen játszani akarok, de remélem, hogy a hátralévő találkozókon még legalább ötször lehetőséget kapok. Persze az egy másik dolog, hogy az edző mit gondol, én mégis remélem, hogy gyakrabban fog hozzám nyúlni” – mondta el a reményeiről Nagy Ádám.
 
Amikor a Lazio ellen csereként játszott a magyar futballista, akkor a La Gazzetta és a Corriere dello Sport szerint is a mezőny legjobbja volt. „Ebben az egész szezonban az a nehéz, hogy az ember szépen lassan azért leépül. Tavaly kezdtem elhinni, hogy ez a Serie A, igen, tudok itt játszani, van keresnivalóm, tudok itt fejlődni, sőt akár tovább is lehet menni innen. Ehhez képest jött egy olyan második év, amikor kevesebb játéklehetőséghez jutottam, és azon járt az agyam, hogy ezek szerint rosszabb játékos vagyok? Főleg, amikor olvasom a sajtóban, hogy Nagy Ádám megy a Serie B-be, ilyenkor elkezdek kombinálni.
 
A korábban a futsalban is sikeres Nagy Ádám mégis maradni szeretne Bolognában. „Voltak beszélgetések a hogyan továbbról, de a klub úgy áll az egészhez, hogy ragaszkodik hozzám, a sportigazgató, fent a fejesek nagyon szeretnék, hogy maradjak. 'Most az van, hogy nem játszom – van ilyen, türelemmel kell lenni' – ezt mondják nekem.”

atv.hu

További belföldi híreink