Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-23 07:33:00

Elios-ügy: Megszólalt Polt Péter

Költségvetési csalás és kapcsolódó bűncselekmények miatt javasolt nyomozást az OLAF az Elios-ügyben – ezt Polt Péter közölte Harangozó Tamás szocialista képviselővel – számolt be róla a hvg.hu.

Elios-ügy: Megszólalt Polt Péter

"A folyamatban lévő nyomozás során elvégzett és tervezett nyomozati cselekményekről – a nyomozás érdekeire tekintettel – felvilágosítást nem adahatok, biztosíthatom azonban, hogy az ügyészségnek nem célja a nyomozás eredményességének meghiúsítása"

– válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész az MSZP-s Harangozó Tamásnak. Az ellenzéki képviselő azt firtatta: a nyomozás vagy annak meghiúsítás a cél az Elios ügyben?

A legfőbb ügyész ezzel hivatalosan is megerősítette a sajtóban már megjelent információkat az Európai Unió Csalás Ellenei Hivatalának vizsgálatáról, amely szerint súlyos visszaélések történtek az Orbán Viktor vejéhez köthető cég közbeszerzései körül. Közben a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az Elios-ügy szálai Felcsútra is elértek. A településnek ugyanis ugyanaz a Hamar Endre tulajdonában lévő cég adott tanácsot a korszerűsítésre, amely az Elios-ügy egyik főszereplője.

atv.hu

További belföldi híreink