Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-23 19:10:00

Brókerbotrány: Újabb pereket indít a felszámoló a hitelezők érdekében

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint felszámoló a jogi eljárásai folyamán új információk birtokába jutott, amelyek ismeretében - a Quaestor és a Buda-Cash hitelezői érdekének védelmében - kereseteket nyújtott be a cégek felszámolásának megkezdése előtt a vállalkozásokat vezető személyekkel szemben.

Brókerbotrány: Újabb pereket indít a felszámoló a hitelezők érdekében

A PSFN pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azért kezdeményezte a perek elindítását, hogy megállapítsák, a korábbi befektetési szolgáltatók vezető tisztségviselőinek a károkért vagyonukkal kell helytállniuk.

Kitértek arra:

a Quaestor és a Buda-Cash felszámolását megelőzően a vezető tisztséget betöltő személyek előtt a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet ismert volt, de ezt figyelmen kívül hagyták.

Ez a vezetői magatartás összefügg azzal, hogy a hitelezők követeléseinek teljes mértékű kielégítése meghiúsulhat a felszámolási eljárásban.

A PSFN arra törekszik, hogy a hitelezők kárát a jogszabályi keretek között elérhető legmagasabb mértékben megtérítsék. Kiemelték, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében hasonló lépést akkor tudnak majd tenni, ha  a bíróság a folyamatban lévő eljárásokban megállapítja a vagyonvesztés mértékét.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink