Itthon

2018-02-21 10:37:00

Rámpán viszik fel a betegeket a kamionos CT-hez

A Bajcsy-Zsilinszky kórház udvarán álló kamionban mobil CT-n látják el a súlyos betegeket.

Rámpán viszik fel a betegeket a kamionos CT-hez
Fotó: legifoto.hu

Egy teherautóban működő mobil CT-vel tudják vizsgálni a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky kórházban – erről számol be a hvg.hu. A portál arról ír, hóesésben, egy csúszós rámpán hurcolják fel a rákos betegeket a kórház udvarán álló kamionba.

Mint írják, a hideg, téli időben, latyakban hóesésben egy idős asszonyt csak több betegszállító tudott nagy lendületet véve, együttes erővel felgurítani a kamion bejáratáig. A hvg.hu kórházi forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy lélegeztetett betegeket nem tudják a saját betegágyukon felgurítani a rámpán, mert nem férnek el, a legsúlyosabb állapotú betegeket ezért át kell fektetni először egy betegszállító kocsira, azon kell feltolni a kamionra, majd arról átemelni a vizsgálóasztalra.

A mobil CT-re azért volt szükség, mert a kórháznak lejárt a szerződése a CT- és MR-vizsgálatokat végző céggel, az új szolgáltató pedig még nem kezdte el a munkát. A kórház felújítása miatt a járóbetegeket a XIII. kerületi CT-és MR-vizsgálóba irányították át, a kórház udvarán álló CT-kamionban a fekvőbetegeket vizsgálják.

Az új beszállító cég a Kraft HD Zrt. lett, amely 2016-ban még kft-ként pólókat, bakancsokat, taktikai kesztyűket, derékszíjakat szállított a TEK-nek.

atv.hu

További belföldi híreink