Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-21 09:14:00

Döntött a bíróság: a kormánynak ki kell adnia az OLAF jelentéseit

Szakács László az MSZP frakcióvezető-helyettese perre ment, első fokon pedig úgy döntött a bíróság: ki kell adni a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a kért adatokat.

Az MSZP-s Szakács László közérdekű adatigénylés keretében próbálta megszerezni azokat az összefoglalókat, amelyeket az OLAF magyarországi koordinációs irodája 2007 és 2017 között készített az Elios Zrt. viselt ügyeiről – írja a Népszava.

Szakács azt akarta megtudni, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium milyen információkkal rendelkezett az ügyről, milyen Magyarországot érintő OLAF-vizsgálatok vannak folyamatban és milyen intézkedéseket tett a kormány az érintett ügyekben, ugyanis ennek a koordinációs irodának a kötelezettsége, hogy az EU pénzügyi érdekeit sértő szabálytalanságokról és az OLAF hazánkat érintő vizsgálatairól tájékoztassa a nemzetgazdasági minisztert.

MSZP: Hozzák nyilvánosságra az OLAF jelentéseit

 

A tárca megtagadta az összefoglalók kiadását, mondván: döntés-előkészítő adatok szerepelnek benne, de Szakács perre ment, és a bíróság első fokon úgy döntött, ki kell adni a minisztériumnak a kért adatokat. A tárca vélhetően fellebbezni fog.

atv.hu

További belföldi híreink