Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-21 06:56:00

Vidnyánszky: Nem lenne ördögtől való, ha nem lenne pályázat

Mivel egyedül pályázott, várhatóan újabb 5 évig vezetheti a Nemzeti Színházat Vidnyánszky Attila. Szerinte egyébként az sem lenne ördögtől való, ha nem is lenne pályázat. Rónai Egon az elmúlt évekről beszélgetett Vidnyánszky Attilával az Egyenes Beszédben.

A Nemzeti Színház igazgatóját a politika nevezi ki, ez mindig is így volt, és nincs ezzel baj. Nem kell kizárni azt, hogy a politika szakmai érveket is figyelembe vesz. Erről Vidnyánszky Attila beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A mostani helyzettel kapcsolatban elmondta: nem példa nélküli, hogy nem pályázik más az igazgatói posztra. Szerinte ez nem azért van, mert Vidnyánszkyval szemben nem mernek elindulni.


Hozzátette: rengeteg nyugati országban pályázat nélkül nevezik ki a vezetőket, így szerinte ezt itthon is meg lehetne tenni, de a szakma ódzkodik tőle.

A Nemzeti Színház igazgatója szerint normális, ha lecserélődik egy színház közönsége az igazgatóváltással. Így történt a Nemzetiben Alföldi után, de így történt Debrecenben is miután ő eljött onnan. „Akik hajlandóak velem békét kötni, és dialógust folytatni, azokkal én is hajlandó vagyok megbékélni” – fogalmazott a műsorban.

Vidnányszky azt mondta, jegyeladásban behozták az Alföldi-féle Nemzetit, miközben egészen más rendszerben dolgoznak, mert például fontos pillérük az utazószínház. Arról is beszélt, hogy a kritikusok teljes mértékben a politika által meghatározottak. Szerinte ráadásul a kritikusok többsége felkészületlen, és gimnazista fogalmazvány szinten ír.

atv.hu

További belföldi híreink