Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-19 07:39:00

Robog felénk a havazás – ekkor érkezik

Hétfőn sokfelé többórás napsütésre számíthatunk, majd a délután folyamán dél felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, kisebb eső, gyenge havas eső fordulhat elő a déli, délnyugati tájakon – írja előrejelzésében az Időkép.

Robog felénk a havazás – ekkor érkezik

Kedden és szerdán egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, így sokfelé kellemetlen, szeles, csapadékos időre van kilátás. Havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat, a jelenlegi számítások alapján az ország nyugati, délnyugati felén több centi friss hó hullhat, míg keleten havas eső, eső valószínű enyhébb, 3-6 fokos hőmérsékleti értékekkel. Hajnalban fagypont közeli minimumokat mérhetünk, szerdán az Alpokalján napközben is fagypont alatt maradnak a maximumok.

Csütörtökön és pénteken a nap első felében is még marad a borongós idő, a Tiszántúlon továbbra is havas eső, eső, máshol havazás várható. Előreláthatólag péntek délutántól észak felől csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, marad azonban az élénk, erős északias szél. Reggelente -5, +1, napközben -2, +5 közötti értékeket mérhetünk. Délkeleten lesz enyhébb, nyugaton hidegebb az idő.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink