Itthon

2018-02-19 20:04:00

Tragédia: órákon keresztül nem látták el Lázár Ervin haldokló feleségét

"Orvos nélküli mentő, hatórás várakozás a sürgősségi osztályon, küldözgetés, lepasszolás, a felelősség hárítása. Ennyit ér ma egy ember élete".

Tragédia: órákon keresztül nem látták el Lázár Ervin haldokló feleségét

Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa lánya, Lázár Fruzsina a Magyar Nemzetben írt hosszú cikket édesanyja egy évvel ezelőtti halálának körülményeiről. Vathy Zsuzsa, aki férje Lázár Ervin meséiben Vacskamati néven szerepelt, tavaly januárban halt meg. A halála miatt rendőrségi nyomozás is indult.

A cikkből kiderült, hogy a József Attila-, Márai Sándor- és Prima díjas írónő, aki férje meséiben Vacskamati néven szerepelt, egy influenza elleni oltás után lett rosszul. A háziorvos azt mondta neki, szedjen lázcsillapítót, de ez nem használt. A reumatológus hiába próbálta elhelyezni egy kórházban, és egy orvos végül a legközelebbi sürgősségi osztályra küldte.

Ott kétórás várakozás után hívták be előzetes vizsgálatra, majd újabb három órát várt állva a folyosón.

Amikor közölték velük, hogy még legalább 2-3 óra múlva kerülhet sorra, inkább hazamentek. Mentőt hívtak, amely a Szent Imre Kórházba vitte a beteget. Ott azonnal vizsgálni kezdték, ám többször leállt a szíve és harmadszorra már nem tudták újraéleszteni. A teljes cikket itt olvashatja.

atv.hu

További belföldi híreink