Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 18:28:00

Ungár Niedermüllernek: Az RMDSZ helyett a kormányt kell kritizálni

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség azért kufárkodik, hogy az erdélyi magyarok a kormányra szavazzanak. Az LMP elnökségi tagja szerint jobb lenne, ha Niedermüller Péter a kormányváltással lenne elfoglalva.

Ungár Niedermüllernek: Az RMDSZ helyett a kormányt kell kritizálni
Ungár Péter

Niedermüller Péter szerint az RMDSZ annak érdekében kufárkodik, hogy az erdélyi magyarok a kormányra szavazzanak. A DK alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Tamás Sándornak, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnökének a Kossuth Rádióban elhangzott szavaira hivatkozott.

"Az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját, s ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választáson is, amikor Erdélyből 65 ezer szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez" – idézte az erdélyi politikust.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, eddig is tudták, hogy az RMDSZ "szervezi a szavazatvásárlást", de most már bizonyítékuk is van erre. A sajtótájékoztatón azt is leszögezte, hogy a DK továbbra is fenntartja azt az álláspontját: ne szavazhassanak azok, akik a voksolásnak semmilyen következményét nem viselik.

niedermüller péterNiedermüller Péter

Ungár Péter – aki Niedermüller Péterhez hasonlóan a negyedik budapesti választókörzetben indul az áprilisi országgyűlési választáson – az atv.hu-nak reagált a DK-alelnök szavaira. Az LMP elnökségi tagja úgy fogalmazott:

jobban örülne annak, ha a DK politikusa a kormánnyal foglalkozna, és nem az RMDSZ-t kritizálná, mint ahogyan annak is, ha a Gyurcsány vezette párt abbahagyná a külhoniak szavazati joga elleni „hecckampányt”,

ami szerinte nem segíti a kormányváltást. Ungár szerint az sem igaz, hogy egy megyei elnök (Tamás Sándor – a szerk.) véleménye az RMDSZ álláspontját képviseli. Úgy véli, az csak egy politikus „szerencsétlen” megnyilvánulása. A zöld párt politikusa hozzátette: inkább arra vár választ, hogy Niedermüller szerint Varga Mihály miért nem alkalmas a budai polgárok képviseletére.

atv.hu

További belföldi híreink