Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 10:02:00

Tápiószentmártoni tragédia: petíciót indítottak a településen

A helyiek petíciót indítottak, azt szeretnék, ha az elkövető családja elköltözne a településről. A polgármester elmondása szerint a család kérte, hogy vásárolja meg házukat az önkormányzat.

Amint arról mi is beszámoltunk, a 25 éves férfi társaival együtt szombat este Tápiószentmárton egyik utcájában előbb szóváltásba, majd dulakodásba keveredett egy másik társaság tagjaival. Annyira eldurvultak az indulatok, hogy előkerült egy kés, és a 25 éves férfi halálra szúrta a 17 éves tinédzsert. A rendőrök egyébként rövid időn belül előállították, és őrizetbe vették. A 24.hu információi szerint az áldozat az a 17 éves Bódis Lajos, aki a Nagykáta SE U19-es korosztályú csapatának labdarúgója volt.

Összeszólalkoztak valamin, majd mikor egyikük Lali anyját szidalmazta, a fiú dühében megindult feléje, ekkor kapta a késszúrást – mondta el a Magyar Nemzetnek a szomszédos utcában lakó idősebb férfi, mit tudott meg a gyilkosságig fajuló verekedésről. Ő is arról számolt be: azt szeretnék a helyiek, ha az elkövető egész családját elköltöztetnék.

Tápiószentmártonon nincs hely, ahol ne a sokak által kedvelt fiú haláláról beszélnének – írja a lap helyszíni riportjában. „A városban szinte semmilyen bűnözés nincs, a tettes és családja „tevékenységét” leszámítva jó a közbiztonság, ezért is rázott meg mindenkit a fiú halála” – mondta a lapnak Györe László polgármester.

Hangsúlyozta, hogy kimondottan jó a viszony a helyi romák és a város többi lakója között, az említett kivételtől eltekintve. Mint kiderült, a család több tagja is volt már büntetve kisebb cselekmények miatt, több ízben közérdekű munkára kötelezték őket. 2015-ben egy gyermekelhelyezési vita miatt a mostani elkövető egyik férfi családtagját késelés miatt is letartóztatták.

A polgármester azt mondta, hallott a petíció indításáról, hogy költöztessék el a családot, de ilyet jogszerűen nem tehetnek. Az elkövető felesége viszont felhívta a polgármestert, hogy szeretnék eladni a házukat az önkormányzatnak, hogy elköltözhessenek. Bár aszfaltozásra akarták költeni a pénzt, lehet, hogy a polgárok kérésére, a házat veszik meg inkább.

atv.hu

További belföldi híreink