Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 11:44:00

Szülőktől kérnek segítséget iskolai vécék felújításához Szekszárdon

Egy neve elhallgatását kérő forrás a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem feltétlenül pénzt kértek, inkább, hogy vessék be kapcsolataikat.

A Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Baka István Általános Iskolában, illetve a Dienes Valéria Általános Iskolában is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás azt mesélte, a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, ám a költsége roppant nagy, 24 millió forint. Kapnak támogatást, de így is hiányzik nyolcmillió. Informátoruk szerint

a szülőktől nem feltétlenül azt várták, hogy maguk adakozzanak, inkább azt kérték, vessék be a kapcsolataikat.

A Magyar Nemzet az ügyben megkereste az iskola igazgatóját. Pekari Bernadett arról beszélt, egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. A Garay azért csatlakozott, mert ez náluk is probléma. Mint elmondta, a szülők segítségét abban kérték, hogy ha az ismeretségi körükben van olyan vállalkozó vagy vállalati kapcsolat, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék. Nem a szülői háztól kértünk anyagi támogatást – hangsúlyozta. Azt nem tudta megmondani, pontosan mennyi pénz szükséges, mert költségvetés még nincs.

A Baka István Általános Iskolában is számítanak a szülők összefogására. Ott is a február végi bál bevételét ajánlanák fel a célra, miután az intézmény mosdóit 1983 óta nem újították fel. Parrag Katalin Erzsébet az intézmény vezetője pozitívan értékelte a lehetőséget, mint mondta, a szülők keresték meg azzal, hogy szeretnének segíteni.

A Magyar Nemzet kereste a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de lapzártáig nem kaptak választ.

atv.hu

További belföldi híreink