Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 09:31:00

Momentum: Homolya Róbert ügye miatt is tüntetni fogunk

Újabb, ezúttal 3,3 milliárd forint visszafizetését javasolja az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala Homolya Róbert ügyében.

A fejlesztési tárca államtitkára korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, vagyis az uniós pénzek elosztásáért felelős intézménynél volt vezető beosztásban. Csakhogy, egy ideig ezzel párhuzamosan közbeszerzési cégekben is volt érdekeltsége. Néhány napja a Hír TV-nek azt nyilatkozta az OLAF-vizsgálatokkal kapcsolatban, hogy azok bagatell ügyek. Ha Homolya Róbert, és az Elios miatt is vissza kell fizetni az uniós támogatást, az összeg eléri a tizenhat milliárd forintot. Ebből az összegből - egyes számítások szerint - nagyjából egy hónapig lehetne finanszírozni a teljes hazai felsőoktatást.

Fekete-Győr: emiatt is tiltakozunk

A Momentum botrányosnak tartja Homolya Róbert ügyét, így emiatt is tiltakozik a holnapi demonstrációján – ezt Fekete-Győr András mondta az ATV Startban.

 

A párt elnöke szerint minden olyan ügy ellen tüntetnek, amely holnapig kiderül. Eredetileg az Elios-szal kapcsolatos OLAF-vizsgálat miatt szerveztek tüntetést "Így világít a magyar" címmel. Azért adták ezt a címet a demonstrációnak, mert az Elios kifogásolt beruházásainál az egyik fő probléma, hogy a közvilágítás korszerűsítése után az új lámpák nem világítanak olyan jól, mint a régiek.

atv.hu

További belföldi híreink