Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 18:52:00

Kórházba megy Paudits Béla

Az évek óta betegeskedő Jászai Mari-díjas színművész injekciós kezelésnek veti alá magát.

Kórházba megy Paudits Béla

„A napokban befekszem” – árulta el a hírt a Blikknek Paudits Béla, akit a Péterfy Sándor utcai kórházba várnak. A színészt mindeddig nehezen lehetett rávenni bármiféle kezelésre. Évekkel ezelőtt operálták gyomorfekéllyel, ám a beavatkozás nem végződött jól, a műtéti seb elfertőződött. Paudits így bizalmát veszítette, bár szűnni nem akaró fájdalmai miatt olykor megengedi, hogy megvizsgálják, de eddig semmilyen beavatkozásba nem ment bele, csak fájdalomcsillapítókat kért.

„A hasamba kapok injekciókat. Biztos marhára fáj majd, de állítólag kiöli az idegeket, amelyek a fájdalomért felelősek. Egy napot bent tartanak megfigyelésen, aztán mehetek haza” – bizakodott a 68 éves Paudits Béla.

A színművész más jó hírrel is szolgált, megkapta ugyanis a hivatalos értesítést, hogy korábban át nem vett Jászai Mari-díját elismerték, a művészi járulékra is jogosult, így hamarosan, egészen pontosan már a következő hónaptól közel a dupláját kapja eddig nyugdíjának. „Leírhatatlanul boldog vagyok, mert levelet kaptam a minisztériumból, hogy helyt adnak a kérelmemnek” – magyarázta Paudits, aki az elmúlt években havi 70 ezer forintból próbált kijönni. „Életem végéig jár az emelt művészi járadék, az elsőt március 10-én kapom, pontosan 121 ezer 125 forintot. Ez egy nagyon jó hónap! Talán a fájdalmaimra is lesz megoldás, és a juttatást is megkaptam. Márciustól új élet kezdődhet.”

atv.hu

További belföldi híreink