Itthon

2018-02-14 05:10:00

Van buszmegálló, csak éppen út nem vezet oda

Gondja van a kamaraerdei buszmegállóval a helyieknek. A megálló ugyanis nagyon nehezen megközelíthető. Az autópályadíj bevezetése óta megnőtt a településen a forgalom, így az „s” kanyar közepén található megállóba kész életveszély az átjutás.

A lakók kérték a budaörsi, és a 11 kerületi önkormányzat, valamint a BKK segítségét is egy buszmegállóval kapcsolatban, amivel a legnagyobb gond, hogy nem vezet oda járda.

Marton Áron, a Kamaraerdei Érdekvédelmi Egyesület képviselője elmondta: javasolták, hogy a buszmegállót helyezzék följebb, ahol van egy lezárt útszakasz.

A probléma már egy ideje létezik, a Kamaraerdei Érdekvédelmi Egyesület az összefoglalóját 2010 végén írta, a 13. pontban a buszmegálló ügye a téma, a 2017-es dokumentumban pedig még mindig megoldatlan problémaként szerepel a 11. pontban. Az ügy azért is fontos, mert több baleset is történt már itt, legutóbb február elején.

Az ATV Híradója is megkereste a budaörsi önkormányzatot, ahol elmondták, évek óta küzdenek a problémával. Megoldásként itt is felmerült a zebra ötlete, azonban azt a beláthatatlan kanyar miatt jogszabályilag nem lehetett kialakítani. Aztán a 11. kerületi önkormányzattal kidolgoztak egy javaslatot, amelyben a buszmegállót helyeznék át a buszfordulóba.

A megvalósítás ugyanakkor még várat magára, mert a fordulóhoz szükséges szabályozási tervet a 11. kerületnek jóvá kell hagynia.

atv.hu

További belföldi híreink