Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-14 06:08:00

Vezetékes vizet kértek, köztéri kutat kaptak

260 méter. Ennyin múlik az ivóvíz sorsa egy miskolc-tapolcai utca lakóinak, ugyanis éppen ennyi vízvezeték hiányzik. Mindenütt a környéken van víz, nekik viszont nem jut egy csepp sem. Végül megterveztették saját pénzükön a hálózatot, de mégsem történt semmi. Azaz mégis: egy nyomós közkutat állítottak fel az út szélén.

Egy közkutat állított a vízmű az utcában azt követően, hogy a tulajdonosok évek óta kérik, hogy legyen víz a telkeiken. Már több mint tíz éve készült költségvetés, tervek is vannak, de hiába. A telkeken nincs víz.

Az utcában levő ingatlanok tulajdonosai azt mondják, hogy ennek sok értelme nem volt. Ők a telkeikre szeretnék a vizet bevezetni, hogy utána ott akár építkezzenek, akár az ott levő házakba beköltözzenek. Itt egyébként villany és gáz is van és a szemetet is rendszeresen elviszik. Az önkormányzat szerint több mint tíz év után most a kivitelezés első ütemét végezték el.

Szabó Máté, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, megépült a gerincvezeték, erre került fel egy közkút, hogy addig is tudjanak vizet venni a lakók és a következő ütemben fog megvalósulni a lakossági bekötéseknek a kiépítése.

Azt, hogy a problémát mikor sikerül megoldani, tehát mikor kezdik a beruházás második ütemét, egyelőre senki nem tudta megmondani. A 2007-es költségek alapján egyébként 4 millió 900 ezer forintból meg lehetne oldani az ott lakók vezetékes vízellátását.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink