Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 18:41:00

Tízezrek kapnak fizetésemelést a jövő héten

Február 20-án érkezik az egészségügyi szakdolgozók előrehozott 8 százalékos illetményemelése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága.

Tízezrek kapnak fizetésemelést a jövő héten

Az egészségügyi szakdolgozók novemberről előrehozott 8 százalékos illetményemelésével járó bérkülönbözetet az államkincstár januárig visszamenőleg februárban utalja. Ez 80 ezer dolgozót érint, akik márciustól már automatikusan a megemelt bért kapják - írták a közleményben, hangsúlyozva, hogy a kormány az egészségügyi dolgozók számára minden, jogszabályban is vállalt béremelést, bérkiegészítést, támogatást teljesített és teljesít.   

Az államtitkárság közlése szerint a Magyar Államkincstár felkészült az egészségügyi és szociális szakdolgozók megemelt béreinek utalására. A januári emelést a dolgozók bérkülönbözet formájában, február 20-án kapják meg.   

Az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik. Egy 4-6 éves munkaviszonnyal, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakápoló átlagkeresete a 2016 januári 268 607 forinthoz képest a mostani előrehozott béremeléssel 382 354 forintra emelkedik, 2019-ben pedig várhatóan 412 900 forint lesz - írta az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Gesztusértékű"

Az ügyben levelet írt a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is, melyet az egészségügyért felelős államtitkárhoz juttattak el. Ebben az szerepel, hogy "gesztusértékű" az egészségügyi szakdolgozók béremelése, de az nem oldja meg a problémákat. A levélírók kifogásolták, hogy nem esik szó azokról, akik évek óta kimaradtak a béremelésekből, valamint arról sem, hogy sok dolgozó alapbére alig haladja meg a 200 ezer forintot.

atv.hu

További belföldi híreink