Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 07:50:00

Juhász-ügy: reagált a politikus volt élettársa

Az Együtt elnökének volt élettársa értetlenül áll a periratok nyilvánosságra kerülése előtt, ugyanakkor visszautasítja Juhász Péter állításait is.

Juhász-ügy: reagált a politikus volt élettársa

Ahogy arról beszámoltunk, a kormánypárti média megszerezte a Juhász Péter és volt élettársa között folyó gyermekelhelyezési per bírósági peranyagát és a gyámügyi osztály dokumentumait is. Szombaton a Bors számolt be arról, hogy a politikus bő egy éve összeverte volt élettársát. Másnap a Tények újabb részleteket hozott nyilvánosságra az üggyel kapcsolatban, ebben a politikus volt élettársa azt állítja: Juhász őt, jogi képviselőit, valamint közös gyerekeiket is presszió alatt tartotta.

Juhász Péter elsőként Facebook-oldalán reagált a vádakra, mint írja: egy szó sem igaz abból, hogy megverte volna volt élettársát.

Ezt követően blogbejegyzésben cáfolta az állításokat, amelyek szerint elhagyta volna családját vagy bántalmazta volna volt élettársát, ahogy azt is, hogy a nő előle menekült volna Angliába 2016 őszén. Majd vasárnap az Indexnek nyilatkozva elismerte, hogy dulakodtak volt élettársával. Azt mondta: szándékosan soha nem ütötte meg gyerekei anyját; ám volt egy vitájuk, amely – Juhász szerint a nő kezdeményezésére – jó egyórás dulakodásba torkollt, amelyben a nő megsérülhetett.

A nő hétfőn a Patent egyesületen keresztül reagált az ügyre. A közlemény elején leszögezi, hogy nem közszereplő, és semmilyen formában nem kíván volt élettársa közéleti tevékenységében részt vállalni. „Elsőként is le kívánom szögezni, hogy a Juhász Péterrel szembeni, immár hónapok óta zajló jogvitát a nyilvánosság kizárásával kívánom lefolytatni a bíróság, illetve más hatóságok előtt, így

teljes értetlenséggel állok az előtt a tény előtt, hogy a gyermek elhelyezési, valamint a gyámhivatal előtt folyó ügy iratanyaga akaratomon kívül nyilvánosságra került.”

Hozzáteszi, hogy a kialakult helyzet különösen a három közös gyermekük számára ártalmas, akiket meg akar védeni a jogvita negatív következményeitől.

„Kénytelen vagyok ugyanakkor visszautasítani Juhász Péter azon valótlan állításait is, amelyeket az internetes bejegyzéseiben fogalmazott meg velem szemben. Ezen állítások tételes cáfolata a bírósági és hatósági eljárások során megtörtént, azonban miután a jogvitát nem a nyilvánosság előtt kívánom lefolytatni, a közvélemény előtt Juhász Péter valótlan állításaira jelen állás szerint nem kívánok részletesebben reagálni” - zárul a közlemény.

atv.hu

További belföldi híreink