Itthon

2018-02-13 15:49:00

„EU-okos falu”: Szanyi megkereste a kistérségek polgármestereit

Intenzív kampányra készülnek a szocialisták, de nem a médiafelületeken, inkább kisebb beszélgetéseken, lakossági fórumokon, magyarázta az EP-képviselő az ATV-ben.

Szanyi Tibor szerint az MSZP kongresszusán Karácsony Gergely tartotta a legjobb beszédet. A szocialisták EP-képviselője az ATV Startban elmondta, még Molnár Gyula beszéde sem volt olyan meggyőző, de hozzátette: egy pártelnöknek nem is az a feladata, hogy lelkesítő beszédet mondjon, „az elsőbbség a miniszterelnök-jelölté".
 
Az IDEI Intézet legfrissebb felmérése alapján az MSZP 8 százalékon áll a párttámogatottságban, tehát 2 százalék hiányzik, hogy bejussanak a parlamentbe. Szanyi erre reagálva a műsorban elmagyarázta, hogy nem így megy a százalékszámolás, mert az egyéni képviselőhelyek száma számít. „A magyar választási törvény egyáltalán nem demokratikus” - tette hozzá.
 
Beszélt arról is, hogy, bár a Liberálisok nem kerültek be az MSZP-Párbeszéd szövetségébe, de bizonyos eszméik szerepelnek az MSZP-P kampányában. Például a gazdaságpolitikai, időnként a kulturális eszméik. Hozzátette: a választási listájukon a Liberálisok képviseletében Bősz Anettnek adták az előkelő 15. helyet.
 
Van-e az MSZP-nek olyan fegyver a kezében, amellyel a kormányt leválthassa? – kérdezte Kárász Róbert a politikustól. Erre Szanyi azt válaszolta, hogy szerinte mindenki tudja, hogy a Fidesz mennyire korrupt, és az Elios-ügy ezt még jobban kiélezi. „Ez egy kormányzatvezérelt korrupció" - jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy az uniós támogatást ők az egészségügyre, az oktatásra, a munkafeltételek javítására és falufejlesztésre fordítanák.
 
El is mondta, hogy van egy koncepciójuk, az "EU-okos falu", melynek kapcsán a kistérségek polgármestereinek kérdőíveket küldött ki Szanyi az interneten, melyben feltette a kérdést, hogy a kormány megkérdezte-e valaha tőlük, hogy ők mit akarnak kezdeni a falujukkal. A kérdésre, miért nem papíralapon küldte ki a kérdőíveket, válaszborítékkal együtt, mint a kormány, Szanyi azt válaszolta, hogy semmit nem akar tanulni egy korrupt kormánytól.
 
Végül az EP-képviselő elmondta, a még hátralévő negyven napban az MSZP-től várható egy intenzív kampány, ami nem a médiafelületeken fog megjelenni, mert onnan ki vannak szorítva, hanem kisebb beszélgetéseken, lakossági fórumokon. "Egyébként látható, hogy a Fidesz maga alatt rugdalja a sámlit"- jegyezte meg.
 
atv.hu

További belföldi híreink