Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 20:25:00

Balázs Péter miniszterelnök-jelölti vitát kezdeményez

A Válasszunk! 2018 nevű mozgalom egyik alapítója szerint a vita részleteit a pártoknak és a médiumoknak közösen kellene kidolgozniuk.

Miniszterelnök-jelölti vitát kezdemény a Válasszunk! 2018 nevű mozgalom, szerintük ugyanis anélkül elképzelhetetlen egy demokratikus választás. Balázs Péter, a mozgalom egyik alapítója az ATV Egyenes beszédben azt mondta: a vita részleteit a pártoknak és a médiumoknak közösen kellene kidolgozniuk. A volt külügyminiszter szerint a vitán Orbán Viktornak, Karácsony Gergelynek, Vona Gábornak, Szél Bernadettnek és Gyurcsány Ferencnek kellene részt vennie.

Balázs szerint egyébként szükség lenne három nagy nyilvános országos vitára is, egyre az emberekről, egyre a gazdaságról, és egyre az igazságról, jogokról. Úgy véli, ezeken a pártok szakpolitikusainak kellene vitázni. Hozzátette, mivel elvették a választójogi törvényből az első fordulót, még inkább szükség van erre. Ellenzéki pártokkal már sikerült egyeztetni, a Fidesszel most próbálnak egyeztetni- magyarázta.

Mai hír egyébként, hogy Tóth Bertalan és Szabó Tímea törvénymódosítást kezdeményeztek, hogy kötelezővé tegyék a miniszterelnöki tévévitákat a jövőben. A hvg.hu cikke szerint a választási jogszabályt úgy változtatnák meg, hogy a voksolás előtt két összecsapás is legyen minimum 90 perc terjedelemben.

atv.hu

További belföldi híreink