Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 07:34:00

Závecz: akik a Fidesznél vannak, a választásokig már ott is maradnak

Az LMP szavazói azok, akik legkevésbé találnának más pártot maguknak, a többi pártnál azonban szép számmal akadtak, akik átszavaznának a zöld pártra is.

Az MSZP átszavazóinak két fajtája van, egyrészt ők a legnyitottabbak arra, hogy koordinált indulás esetén másra szavazzanak, másrészt ők a legsérülékenyebbek, akik könnyen választanak másik pártot - magyarázta Závecz Tibor friss kutatásuk eredményét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szerinte egyáltalán nem meglepő, hogy az MSZP szavazótáborában a legnagyobb a hajlandóság az átszavazásra, hisz a legnagyobb kavarodás és mozgás az elmúlt egy évben az MSZP-nél volt. Ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy leginkább a DK-ra szavaznának át, ami pedig ugyanaz a pártcsalád.

Arról is beszélt a kutatóintézet vezetője, hogy az LMP szavazóinál, bár nem olyan erős a kötődés, ők azok, akik legkevésbé tudtak megnevezni másik pártot, amelyre szavaznának. Ugyanakkor a többi párt szavazóinál mind vannak szép számmal olyanok, akik hajlandók lennének az LMP-re szavazni.

Azok a választók, akik most a Fidesznél vannak, nagy valószínűséggel a választásokig már ott is maradnak - jelentette ki Závecz, majd hozzátette: a bizonytalanok 6 százaléka is a Fidesz felé kacsintgat, de például az Elios-botrányhoz hasonló hírek inkább távol tartják őket a szavazástól.

atv.hu

További belföldi híreink