Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-12 14:28:00

Megkérdeztük Kunhalmit, vállalná-e az MSZP elnöki tisztségét

A párt budapesti elnöke most azt tartja legfontosabbnak, hogy a jelenlegi rezsimet leváltsák, minden más irreleváns szerinte.

Készen van az MSZP listája, és választási programja. A hétvégi pártkongresszussal kapcsolatban Kunhalmi Ágnes arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy nagyszerű beszédek hangzottak el. A szocialisták budapesti elnöke úgy látja, a Párbeszéd és az MSZP nagyon "rímel" egymásra, megegyeznek a szolidaritásban, a társadalmi igazságosságban, a harcban az egyenlőtlenség ellen, sorolta.
 
Azt is elmondta, hogy még mindig nagyon számítanak az LMP-re. Kunhalmi úgy véli, szükség van a szövetségre, mert meg akarják szüntetni azt a korszakot, ami arról szól, hogy "csak a Fidesz, senki más, mindent maguknak, semmit a népnek".
 
Arról is beszélt, hogy a Liberálisokkal már a rendszerváltás óta együtt tudnak működni, most szövetségre is léptek velük, így Bősz Anettel is nyerhetnek egy mandátumot. Kijelentette, hogy "a pártoknak, akikkel szövetségre léptek, tartós, hosszútávú együttműködésre kell törekedni a választások után is, hogy a magyar demokraták őrizzék a bázist, és őrizni tudják az ellenállást a Fidesszel szemben".
 
A műsorban szóba került az atv.hu információja is, miszerint a budapesti párttanács a közös lista második helyére Karácsony Gergely után Kunhalmit akarta javasolni. Erre a politikusnő úgy reagált, ez azért lehetett, mert a Kunhalmi-Karácsony páros és pozitív kampány nagyon jól működik. Mivel ez némileg azt bizonyítaná, hogy Molnár Gyulával nem nagyon van a tagság megelégedve, elhangzott a kérdés: ha őt választanák pártelnöknek, elvállalná-e? Erre Kunhalmi a műsorban azt válaszolta, most nem ezzel foglalkoznak. Elmondta: sokkal fontosabbnak tartja, hogy megszabaduljanak a hatalmával visszaélő rezsimtől, minden más irreveláns.
 
Szóba került az is, hogy Fodor Gábor nincs a listán, de tárgyalni fognak az egyéni indulásáról. "Még nincs késő! Az utolsó pillanatig küzdeni kell, hogy a legszélesebb, legesélyesebb világot megteremtsük a váltásra. A remény újra a baloldalon van"- jelentette ki Kunhalmi Ágnes.
 
atv.hu

További belföldi híreink