Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-12 21:05:00

Hiller: A magyar baloldal talpra állt

„A magyar baloldal talpra állt, és ezt a hétvégén tudta is sugározni magáról” - közölte az ATV Egyenes Beszédben Hiller István.

Az MSZP választmányi elnöke szerint ebben Karácsony Gergelynek meghatározó szerepe van. Hiller úgy véli, miniszterelnök-jelöltjüknek azért engedelmeskedik mindenki a pártban, mert nem csak tisztelik, de kifejezetten szeretik is.

Az hogy szerethető, futótűzként terjed. Nem csak az értelem, de az érzelem is fontos Karácsony megítélésében, és Hiller szerint épp ezért meglepetést is hozhat, magyarázta a politikus.

Az MSZP programjáról azt mondta, olyan pontosan kiszámolt ajánlat, amely már több fórumon megmérettetett. Szerinte egy igazságos, és szabad Magyarország ajánlata ez.

Arról is beszélt, hogy szerinte Európában nincs a demokrácia, vagy diktatúra helyett valami harmadik megoldás. Ugyanakkor, ha sokan mennek el szavazni, akkor szerinte az urak hatalma megtörhető. Hiller úgy véli, a Fidesz azt akarja elérni, hogy az emberek otthon maradjanak, de nekik meg az a feladatuk, hogy meggyőzzék az embereket, hogy menjenek el szavazni, így pedig megvalósulhat a tervük, a szociális-demokrácia.

Hogyan beszélhetnénk kormányváltásról, ha megremeg a kezünk attól, hogy be kell vállalnunk a 10 százalékos küszöböt? – tette fel Hiller István a kérdést. Azt mondta, sose volt kérdés, hogy közös listát állítsanak.

Az MSZP választmányi elnöke elmesélte, hogy Fodor Gábor felhívta és azt kérte, hogy a választmányra elmehessenek kifejteni véleményüket a Liberálisok. Hiller azt mondta: ezekután egy demokratikus vita volt, melynek a vége az lett, hogy felajánlanak egy listás helyet a Liberálisoknak, Bősz Anettnek.

atv.hu

További belföldi híreink