Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-08 13:48:00

Vágó István megerősítette: Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát

Facebook-kommentben jelentette ki a DK-s politikus, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát. Eleinte nem hittünk a szemünknek, ezért felhívtuk az ex-műsorvezetőt, aki elismerte: valóban ő írta a szöveget.

Vágó István megerősítette: Nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát

A Demokratikus Koalíció politikusa, Vágó István a következő kommentet főzte hozzá egy poszthoz a közösségi médiában:

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok”.

A Facebook-posztról elsőként a Magyar Hírlap számolt be, de mivel nem csatolták a cikkben a bejegyzés linkjét, megkerestük a korábbi műsorvezetőt, hogy valóban ő írta-e kommentet. Vágó megerősítette, és hozzátetette: fenntartja a véleményét, amit egyszerűen azzal magyarázott, hogy mint ateista, nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”. Ezen azt érti, hogy a kaftános-pajeszos zsidók általában az Istennel való szövetségüket demonstrálják a ruházatukkal.

A DK-s politikus szerint nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének, mert ateista, nem hisz Istenben, és nem mondhat mást, mint ha valaki, aki ennyire látványosan hisz Istenben, azzal neki „nagyon sok dolga nincsen”, mert az élet alapvető kérdéseiről sem fognak tudni diskurálni. Már csak azért sem, mert  szombaton is szeret autózni, és szívesen fogyaszt disznóhúst is, „amit amazok nem néznek jó szemmel”. Arra a kérdésre pedig, miszerint ez vonatkozik-e a burkára, vagy rózsafüzérre, azt mondta, azok is beletartoznak, mint minden, ami a demonstratív vallásossághoz tartozik.

Vágó közzétette az egész bejegyzést

Miután egyre több helyen jelentek meg Vágó István korábbi szavai, a DK-s politikus újabb bejegyzést tett közzé. Ebben azt írja, hogy, aki megjegyzésében "antiszemita felhangot vél felfedezni, annak igencsak gyürkőznie kell, hogy bizonyítson, tekintve, hogy édesanyám auschwitzi túlélő volt". Vágó szerint a bejegyzés tavaly decemberben született. "Hogy miért épp most hozakodott vele elő Köves Slomó, azt nyilván ő tudja. Nem csodálom egyébként, hogy az EMIH vezetője nem adta meg pontosan az idézet helyét, mert abban volt sok minden más is. És azt már nyilván nem akarta kitenni az ablakba"- írja Vágó István, majd közzétette az egész korábbi bejegyzését.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink