Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-09 05:10:00

Újabb tüntetésre és egy nagy meglepetésre készülnek a diákok

Újabb tüntetést szerveznek a diákok február 23-ára, mivel Orbán Viktor nem volt hajlandó velük tárgyalni. A tüntetés egyik szervezője azt mondta: a miniszterelnök vagy fél a fiatal demokratáktól, vagy egyszerűen nincsenek arra vonatkozó érvei, hogy miért arra megy a magyar oktatás, amerre.

„Nem tárgyaltunk erről a nagy lehetőségről, hogy diákokkal vitatkozzunk” – ezt még Lázár János mondta egy korábbi sajtótájékoztatón.

A tanulók Orbán Viktor válaszát várták, ami a határidőig nem érkezett meg. Az oktatáspolitikus szerint a diákok feltevései jogosak, a kormány reakcióján pedig nem lepődött meg. Nahalka István szerint, „ha esetleg a diákok tévednek is valamiben, vagy nincs elég információjuk, akkor sem szabadna ilyesmit mondani a diákok kezdeményezéseire, mivel ez nem méltányos egész egyszerűen”.

A tüntetés szervezői nem tartják megoldásnak, hogy a miniszterelnök nem áll ki a nyilvános vitára, és nem beszélik meg a problémákat. Gyetvai Viktor az ATV Híradójának azt mondta: mostantól a társadalommal fognak kommunikálni, ugyanis rájuk számítanak.

"Az, hogy orbán viktort meghívtuk vitára az nem az első, és nem az utolsó olyan húzásunk volt, ami a kormány számára meglepő volt, már most készülődik egy olyan, amire talán még ők maguk sem számítanak" - tette hozzá Gyetvai.

A diákok 12+1 pontjukra január 31-ig írásos garanciát vártak az Emberi Erőforrások Minisztériumától, számukra az nem érkezett meg, nekünk viszont délelőtti megkeresésünkre reagált az Emmi. Válaszüzenetükben arról írnak, a diákok több mint 99%-a nem vett részt a demonstráción, azonban az oktatásban mindig széleskörű párbeszédre van szükség, amelyben a pedagógusok, az oktatási szakemberek, a szülők mellett, a diákok véleménye is számít.

atv.hu

További belföldi híreink