Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-06 18:17:00

„Szentendrén annyira nincs tennivalója a polgármesternek, hogy Leányfalu ügyeivel foglalkozik”

Mégis lesznek figyelmeztető zászlók Szentendrén is a veszélyes zebráknál. A Közút Zrt., ahogy Gödöllő esetében is, Szentendrén is eltekint a szakértői díjtól. Eredetileg zebránként 30 ezer forintot kellett volna fizetni, de a civil kezdeményezők azt kérték állja a település ezt a költséget. A polgármester nem a levélre reagált, hanem az után érdeklődött, van-e adótartozása a kéréssel hozzájuk forduló levélírónak.

A civil kezdeményezés Gödöllőről indult, egyébként a városban napokon belül meg is valósul , ott ahol nincs lámpa zászlóval lehetne átmenni. Az elképzelés szerint a kereszteződés elején kivesszük a zászlót, meglengetjük, mire az autósok megállnak, mi pedig átsétálunk, és a túlparton letesszük a zászlót a helyére.

Hát ezt szerették volna Szentendrén is, ám a zászlók kihelyezését követően azok mind egy szálig el is tűntek. A közútkezelő eltávolította őket, merthogy azt csak engedéllyel lehet kitenni.

Nemrég engedélyezték a dolgot, de a feltételek között szerepelt az átkelőnkénti 30 ezer forintos szakértői díj. Kővári Attila levelet írt a polgármesternek, arra kérte, hogy fizessék ki ők ezt az összeget.

És itt jött a nem várt válasz. Ugyanis Szentendre polgármestere nem a levélre reagált, hanem azt kérdezte annak írójától, hogy nem ő szerepe- e az adóhátralékosok listáján.

A válaszból kiderül, nem ő, névrokona van a listán. „Tulajdonképpen örülnünk kell, mert úgy tűnik Szentendrén annyira nincs tennivalója a polgármesternek, arra is ráér, hogy Leányfalu ügyeivel foglalkozzon, mert ugye a válaszlevelében azt kérdezte hogy Attila szerepel e a leányfalui adótartozók listáján” – mondta Kövesdi Miklós a Zászlózó Civilek szóvivője.

Gödöllőn egyébként elengedték a szakértői díjat. A Közút Zrt.-től levélben érdeklődtünk, milyen feltételekkel lehet kitenni a zászlókat, és azon túl, hogy válaszlevelükben erről tájékoztattak minket, megírták, hogy Szentendrén sem kell fizetni. Így közleményük szerint, nincs akadálya, hogy valamennyi helyszínen engedélyezetten, megfelelő módon legyenek kint a gyalogoszászlók.

Kerestük az ügyben Szentendre polgármesterét, ő azonban nem reagált üzenetünkre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink