Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-06 05:10:00

Szél Bernadettet büntette legtöbbször Kövér, de nem ő fizeti a legtöbbet

Egyetlen kivétellel csak ellenzéki képviselőket büntetett ebben a parlamenti ciklusban a házelnök. A legtöbbször LMP-s és szocialista képviselőket marasztalt el Kövér László. A leggyakrabban Szél Bernadettet büntette az Országgyűlés elnöke, de a legtöbbet egy jobbikos képviselőnek kellett befizetnie, miután szóban veréssel fenyegetett egy államtitkárt.

„Gyere ki, úgy nyakon b***lak, hogy leszáll a fejed!” A jobbikos Szilágyi György még 2017. májusában illette trágár szavakkal Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. Akkor a házelnök az egész ciklus legsúlyosabb szankciójával, csaknem 750 ezer forintos büntetéssel sújtotta a politikust. A legtöbb büntetést azonban Szél Bernadett gyűjtötte össze, akit 4 alkalommal is elmarasztalt Kövér László.

Legutóbb tavaly novemberben került bajba, amikor Hadházy Ákossal közösen odaálltak Németh Szilárd fideszes képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták: "Hazudik!!!".


Ketten együtt ezért összesen több mint félmillió forint büntetést kaptak. Ezt azonban nem fogadták el, így az ügy a mentelmi bizottság elé került.

Az ATV Híradója megtudta, hogy a büntetést elfogadta a bizottság, így a végleges döntés a parlamentre vár. Hadházy Ákos a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig fogja vinni ezt az ügyet.

„Nem fog minket visszatartani ez a büntetés attól, hogy megfelelő módon megpróbáljuk bemutatni ennek az egész rendszernek az abszurditását… Nyilvánvalóan a jövőben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy megmutathassuk, hogy mennyire hazug ez a rendszer” – mondta Hadházy.

A Párbeszéd társelnökét korábban azért büntették meg, mert Áder János államfői eskütételét végigbábozta a parlamenti széksorok között. Szabó Tímeát sem tartják vissza a házelnök büntetései. „Nyilvánvalóan itt egyik képviselő sem alkalmazott semmi olyan eszközt, amivel veszélyeztettük volna a ház működését, vagy ténylegesen megzavartuk volna. Aki megzavarja a demokrácia működését és a parlament működését, az a Fidesz-KDNP frakció és az Orbán-kormány, akik minden véleményt eltipornak” - fogalmazott az ATV Híradójának Szabó Tímea.

A hamarosan véget érő parlamenti ciklusban összesen 28 büntetést szabott ki a házelnök, csaknem 3 és félmillió forint értékben. Az LMP és az MSZP képviselői voltak a legfegyelmezetlenebbek, míg fideszes Csizi Péter csak egyetlen büntetést kapott egy be nem jelentett, de felmutatott bizonylatért, KDNP-s pedig egyet sem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink