Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-05 18:23:00

Fodor Gábor nem kap befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listáján

12-1 arányban leszavazta az MSZP elnöksége, hogy Fodor Gábor befutó helyet kapjon az MSZP-Párbeszéd közös listáján – tudta meg az atv.hu több vezető MSZP-s forrásból.

Fodor Gábor nem kap befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listáján

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke ne kapjon befutó helyet az MSZP-Párbeszéd országos listáján – ezt javasolja a szocialista párt elnöksége.


Az egyetlen támogató szavazat Molnár Gyula pártelnöktől származott, aki javasolta Fodor szerepeltetését az MSZP-P közös listán; vele szemben 12-en ellenezték a liberális vezető befutó helyen szerepeltetését.

Információink szerint attól nem zárkózik el az elnökség, hogy Fodor Gábort és Bősz Anettet az egyéni körzetükben megtámogatja, de erről még nem született végleges döntés.

A testület hétfőn készítette elő az MSZP szombaton esedékes kongresszusát, amelyen döntenek a Párbeszéddel kötendő választási megállapodásról, várhatóan miniszterelnök-jelöltté választják Karácsony Gergelyt, véglegesítik a párt országos listáját és jóváhagyják a Tegyünk igazságot! című választási programot. A párt országos választmánya pénteken tárgyal a listáról és a választási szövetségekről, várhatóan ott mondják ki a végső szót, amelyre aztán a szombati kongresszus tesz pecsétet.

Molnár Gyula javaslata szerint a Párbeszéd három helyet kapna a közös lista első 20 helye közül; ám forrásaink szerint egyáltalán nem biztos, hogy ebbe végül az MSZP vezető testületei belemennek.

Az MSZP eredetileg decemberben tartotta volna kongresszusát, de azt elhalasztották, miután Botka László szegedi polgármester váratlanul lemondott a miniszterelnök-jelöltségről.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink