Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-02 17:25:00

Még két hét és megtudjuk, hogy értékeli Orbán Viktor 2017-et

Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor február 18-án mondja el huszadik évértékelő beszédét a Várkert Bazárban, bár a meghívókat még nem küldték ki – tudta meg az atv.hu. Nyilván lesz sorosozás, brüsszelezés, migránsozás. Kérdés, hogy másnap a tavaszi parlament ülés első napján is felszólal-e a miniszterelnök.

Még két hét és megtudjuk, hogy értékeli Orbán Viktor 2017-et

Már szervezik Orbán Viktor 20. évértékelését, aminek külön jelentőséget ad, hogy ez lesz a választások előtti utolsó "országértékelése". Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor február 18-án mondja el évértékelő beszédét a Várkert Bazárban, bár a meghívókat még nem küldték ki – tudta meg az atv.hu. Az "országértékelést" hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezi, és a miniszterelnöki beszéd előtt az MPEE elnöke, Balog Zoltán humán csúcsminiszter mond köszöntőt.


Orbán Viktor huszadik évértékelőjén nyilván lesz sorosozás, brüsszelezés, migránsozás. Tavaly az volt az üzenet, hogy a "népvándorlás" elől a Nyugat is hozzánk menekül, mert Magyarország a legbiztonságosabb hely Európában, hála a kerítésnek.

2017 februárjában Orbán Viktor azt is mondta: 5 súlyos kérdésre kell választ találnia a magyar politikának 2017-ben, 5 dologban kell védekeznünk. Meg kell védenünk az Európai Unióval szemben a rezsicsökkentést. A második front a migránskérdés: addig is "őrizetbe" kell venni őket, amíg nincs döntés róluk. A harmadik front: a külföldi pénzen működő szervezetek. Orbán Viktor már akkor azt mondta, hogy ezek az NGO-k nem is igazi civil szervezetek, velük szemben az átláthatóság kell. Soros György szervezetei szerinte a migránsok beszállításán dolgoznak, és ez ellen fel kell lépni – írták az akkori tudósítások.

Orbán Viktor évértékelője már 2016-ban is bevándorlásellenes volt. "Amit elértünk, azt most veszély fenyegeti A veszély neve: népvándorlás" – mondta két évvel ezelőtt, a multikulturalizmust és a wilkommenskulturt ostorozva.

Felszólal-e az első parlamenti ülésnapon?

Kérdés, hogy az évértékelője után másnap – szokás szerint – felszólal-e Orbán Viktor a tavaszi parlament ülés első napján. Míg ugyanis az évértékelőjét saját hívei előtt szokta elmondani, a parlamenti miniszterelnöki felszólalásokra napirend előtt az ellenzéki frakciók is reagálhatnak. Elképzelhető, hogy a választások előtt 7-8 héttel Orbán Viktor már nem szeretne parlamenti csatát vívni az ellenzéki vezérszónokokkal, miniszterelnök-jelöltekkel.

(Idén eddig Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor mondott évértékelő beszédet. Az ezekről szóló összefoglalóinkat itt és itt olvashatja.)

Ajánlom

További belföldi híreink