Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-02 07:50:00

Esztergomi kórház: aggódnak a dolgozók, hogy nem kapják meg a beígért béremelést

Gond lehet a februári béremelések kifizetésével az esztergomi kórházban - ettől tartanak a dolgozók híradónk értesülései szerint. Juhász Péter közben a betegek számára előírt étkezések betartását kéri számon Balog Zoltánon, miután az elmúlt időszakban a koszton keresztül tesztelte a kórházak állapotát.

Juhász Péter még Orbán Viktort is vendégül látta egy kórházi menüre, de persze csak virtuálisan mutathatta meg a miniszterelnöknek, hogy a kórházi betegek egyáltalán nem kapnak gyümölcsöt, sem teljes kiőrlésű pékárut.

„Az akció maga az nem arról szólt, hogy az én étkezésemet nyomon kövessük, még csak nem is arról, hogy feltétlenül csak a kórházi kosztról beszélgessünk, hanem inkább arról, hogy az egészségügy állapotát tudjuk ezen keresztül bemutatni” –mondta Juhász.

Az ATV Híradójához közben eljutott egy levél, amelyet az Esztergomi kórház főigazgatósága küldött körbe a dolgozóknak: ebben a levelet jegyző főigazgató főorvos arról tájékoztatja a dolgozókat, hogy az alacsony fekvő- és járóbeteg teljesítés miatt a tervezetthez képest 86 millió forintra rúg a kórház várható februári  hiánya, így februárban plusz kifizetést nem tud a kórház eszközölni.

A forrás szerint a Vaszary Kolos kórház dolgozói most azért aggódnak, hogy a likviditási problémák miatt nem kapják meg február 20-án a beígért béremelést.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea szerint a kórházak épp azért halmoznak fel minden évben több milliárd forintos adósságot, mert a kormány továbbra sem hajlandó áldozni az egészségügyre.

„Sajnos ebből a levélből is az látszik, hogy nem csak a novemberi, beharangozott béremelés volt egy nagy hazugság, ahol ugye láttuk, hogy úgy játszottak az alapbérrel, illetve a plusz juttatásokkal, hogy fillérre pontosan mindenki ugyanannyit kapott, mint korábban, hanem ez a most beharangozott béremelés is egy nagy humbug, hogyha a kórházak nem tudják ezt kifizetni” – tette hozzá a politikus.

Az esztergomi kórház leveléből kiderül az is, hogy a likviditások érdekében feltétlenül növelni kell a fizető betegellátás bevételét. Szabó Tímea szerint ez azt jelenti, hogy a kormány egyre inkább a magán-egészségügy felé akarja terelni a betegeket. Az esztergomi kórház egyelőre nem reagált a megkeresésünkre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink