Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-30 09:22:00

Karácsony elmondta, miért kötött szövetséget a posztkommunista pártokkal

„Szociáldemokrata zöld politikát viszek, de antikommunista vagyok”- szögezte le a Párbeszéd-MSZP közös miniszterelnök-jelöltje.

A két baloldali, posztkommunista párttal azért kötött szövetséget Karácsony Gergely, mert tudja képviselni azt, hogy alkotmányos alapjog legyen például a lakhatás, cserébe ezek a pártok pedig támogatást ígértek- közölte a Párbeszéd-MSZP közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Azt mondta, azért nem bejelenti, hogy bevezeti az új alkotmányt, mert erről konzultáció és népszavazás kell. Karácsony szerint nem lehet az alkotmányt társadalmi vita nélkül bevezetni.
„Szociáldemokrata zöld politikát viszek, de antikommunista vagyok”- szögezte le az adásban.

Beszélt az oktatáspolitikájáról is. Azt mondta, vissza kell adni az iskolákat a helyi közösségeknek, de ennek pontos módjáról szintén társadalmi vita kell. A tanárok tanítási szabadságát is vissza kell adni, a tankötelezettségi korhatárának újra 18 évnek kell lennie- vélekedett.

A hosszú távú cél az, hogy ne a szülők által hozott kulturális tőke határozza meg a gyerek teljesítményét, hanem az, amit az oktatási rendszer ad neki- magyarázta Karácsony, aki 7-8 évente egy év tanulmányi szabadságot adna a pedagógusoknak, hogy ők is tartsák a lépést a világ fejlődésével.

atv.hu

 
 
 
Ajánlom

További belföldi híreink