Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-29 11:36:00

DK: „sok-sok tízmillió forint vándorol az MSZP-hez, Puch Lászlóhoz”

Az ATV Start vendége volt Molnár Csaba, aki Gyurcsány Ferenc pártelnök szombati kampánynyitón elhangzott szavait is kommentálta, méghozzá azt, hogy az MSZP-hez köthető pártsajtót a Fidesz finanszírozza. Szerinte ők nem támadják a szocialista pártot, csak „elmondanak olyan dolgokat, amiket nem mondanak el mások”. Hozzáteszi: Kunhalmi Ágnesnek szerinte a kampánygyűléseken „önálló blokkja van, ahol a DK-t támadja”, de ezt ők soha nem teszik szóvá.

 

Kiemelte a Népszavát és a szerinte a laphoz kötődő szocialista üzletembert, Puch Lászlót, majd azt mondta: „sok-sok tízmillió forint vándorol így a szocialista párthoz, Puch Lászlóhoz”. Amivel a DK alelnöke szerint az a probléma, hogy a Népszava az a szocialista párt prominens politikus cégének a tulajdonában áll. Kiemelte: nem az a lényeg, hogy ellenzéki médium, hanem az, hogy kifejezetten egy párthoz köthető.  A szocialistáknak könnyen el lehetne vágni ezt az ügyet – folytatta, majd hozzátette – azt kellene mondaniuk, hogy azokban a médiumokban, amikhez közük van, a jövőben ne legyenek állami hirdetése.

Szombaton még egy súlyos kijelentést tett a DK elnöke, miszerint rajtuk kívül mindenki alkut kötött a Fidesszel. Az alelnök a következőképpen reagált. A Jobbiknál azt említette: míg nem jelent meg Simicska Lajos, rendszeresen együtt szavazott a Fidesszel. Az, hogy most rosszban vannak, nem jelenti azt szerinte, hogy előtte nem volt közöttük szoros együttműködés. A Jobbik volt az, aki „hosszú éveken keresztül segített kiépíteni Orbán rendszerét”.

Folytatta a sort: az LMP-sek alkotmánybírákat választottak a Fidesszel, és hosszabbították meg az orbáni rendszernek legalább egy részét, vagyis „megint csak ezt tették”. A szocialistáknál is előfordult az, hogy Botka Lászlónak kellett közbelépni, hogy ne szavazzanak meg olyan törvényt az Országgyűlésben, ami a Fidesznek segített volna.

Úgy véli, érdemes tisztába tenni a választások előtt, hogy mivel Magyarországon nincsen demokrácia, ezért nem lehet a „konstruktív ellenzékiséget játszani”, mert aki azt játssza, az az orbáni rendszer erősítését segíti.

A kérdésre, hogy elegáns-e a választások előtt ekézni a többieket, Molnár Csaba azt mondta: „szerintem nem elegáns ezeket az alkukat megkötni.” A DK a legszókimondóbb párt úgy véli, mert olyan dolgokat is kimondanak, amit a többiek nem, ilyen például az ukrán nyugdíjak ügye.

Az ukrán nyugdíjak számáról pedig azt mondta: azért jelentkeznek ki kevesebben az ukrán nyugdíjkasszából, mert a magyar nyugdíjat eleve csalással szerzik meg. Mindezt arra mondta, hogy közleményük szerint 26 ezer ember kapja Magyarországról a nyugdíjat, míg a Kárpáti Szó című újság értesülései szerint sokkal kevesebben jelentkeztek ki az ottani nyugdíjrendszerből és Rétvári Bence számításai szerint sem éri el az említett emberek köre a tízezer főt.

A politikus hivatkozott egy pár évvel ezelőtti riportra, ahol bemutatták, hogyan zajlik mindez, és ki szakosodott arra, hogy hamis papírokat állítson ki. Hozzátette: az esetek többségében az is előfordulhat, hogy ezek az emberek mind a két helyről felveszik a nyugdíjukat.  Az ukrán állam nem tud arról, hogy ezek az állampolgárok átjöttek Magyarországra, hamisított papírokkal igazolnak ukrán nyugdíjat, szintén hamisított papírokkal hoznak létre magyarországi állandó lakcímet, ahol nem laknak. Kiemelte: volt olyan kistelepülés is a kvótanépszavazásnál, ahol kétszer annyian szerepeltek szavazati joggal, mint az azt megelőző országgyűlési választáson.

atv.hu

 

 

Simon Andrással és Rónai Egonnal tér vissza az ATV képernyőjére a népszerű vitaműsor, a CSATT, amely ezentúl minden hétfőn és kedden, közvetlenül az Egyenes beszéd után jelentkezik, 20.45-kor.

Ajánlom

További belföldi híreink