Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-26 20:50:00

Wilders: „nem ismerek egy nőt sem, aki szeretne feleannyit érni, mint egy férfi”

A holland Szabadságpárt vezetője az ATV-ben beszélt arról, miért gondolja a zsidó és keresztény kultúrát magasabb rendűnek az iszlámnál. Elmondta, azt sem érti, az Öböl-menti országok miért nem fogadják be a menekülteket, akik onnan érkeznek.

„Azt gondolom, az a nagy probléma Európában, hogy óriási a káosz”- mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorban Geert Wilders. A holland Szabadságpárt vezetője arról beszélt, hogy többek között Merkel és a holland miniszterelnök is nyitott határokban gondolkodik és „bárkit be akar engedni”, pedig szerinte ezt „Európa népe nem akarja”.

Wilders úgy véli, keményebbnek kell lenni a menekültekkel, mert zömében nem valós menekültekről van szó. Ezt azzal indokolta, hogy a legtöbben nem állnak meg az első biztonságos országban, például Romániában, vagy Litvániában, hanem „a legjobb helyre akarnak menni”, például Németországba.

A holland politikus úgy véli, a gazdasági menekültek számára nincs elég hely, ezért vissza kellene őket küldeni. „Úgy hiszem, meg kell állítanunk a bevándorlást iszlám országokból”

- közölte a műsorban. A műsorvezető kérdésére elmondta, az ő hazájába a menekültek 99 százaléka iszlám országból érkezik.

Elmagyarázta, azt nem érti, hogy „nagyon sok gazdag ország van az Öbölben”, melyek „semmit nem tesznek, nem hagyják ezeket az embereket bevándorolni, pedig ugyanaz még a nyelvük is”.

Az Európai Unióval kapcsolatos kritikáiról is beszélt. Elmondta, azt szeretné, hogy Hollandia kilépjen az EU-ból. Úgy látja, a holland adófizetők pénzének nagy része megy el Európán belül más országokba és szerte a világon is máshová, ahelyett, hogy azt Hollandiában költenék el. Wilders azt szeretné, hogy a saját országuk parlamentje legyen az egyetlen helyn, ahol az országuk sorsáról döntenek, mivel Brüsszelben most nem választott testületek tagjai döntenek az emberek feje felett.

Könyvének bemutatója kapcsán arról is szót ejtett, hogy a zsidó és keresztény kultúrát magasabb értékűnek tartja, mint az iszlámot és ez szerinte nem rasszizmus.

„Sokkal jobbak vagyunk sok tekintetben, mint a barbár saría törvény”

- magyarázta. Krug Emília kérdésére válaszolva elmondta, azt érti például barbárságon, hogy a saría szerint „a nő feleannyit ér, mint a férfi” és ez szerinte „középkori, retardált koncepció”. A műsorvezető közbevetette, hogy ez „keresztény szemszögből” van így, mire Wilders úgy felelt: „bármilyen perspektívából. Nem ismerek egyetlen nőt sem, aki szeretne feleannyit érni, mint egy férfi”. Hozzátette: ha nem szabadon elhagyható egy vallás, akkor az totalitarizmusra vall és szerinte az iszlámra ez jellemző, szemben Európával.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink