Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-20 11:52:00

Visszalépett az MSZP szír származású képviselő-jelöltje Orbán pátriájában

Nem szerette volna, ha összemossák az MSZP nevét a "migránssimogatókkal", ezért visszalépett az MSZP bicskei szír származású orvos képviselő-jelöltje, nem indul április 8-án. Bourgla Ossamah az ATV főmunkatársának azt mondta: Felcsúton nagyon szeretik a betegei, de a ceglédi eset, amikor az emberek megijedtek néhány arab férfitól, őt megrémítette.

Visszalépett az MSZP szír származású képviselő-jelöltje Orbán pátriájában
Fotó: Veres Viktor

Nem szeretné, ha összemossák az MSZP nevét a "migránssimogatókkal", ezért visszalépett az MSZP szír származású orvos képviselő-jelöltje Bicskén - tudta meg az atv.hu. Bourgla Ossamah az ATV főmunkatársának azt mondta: "a közhangulat miatt". Felcsúton nagyon szeretnek a betegeim, de a ceglédi eset, amikor az emberek megijedtek néhány arab férfitól, megrémített. Akkor arra gondoltam: "egy konditerembe sem mehetek le, csak úgy lazán, mert ilyen a közhangulat?" Ezért nem indulok április 8-án a választáson egyéni jelöltként. Erről már az MSZP vezetését is értesítettem - mondta munkatársunknak, hozzátéve, hálás az MSZP-nek, hogy eredetileg őrá gondoltak és felkérték.

A bicskei körzeti orvos, az 54 éves Bourgla Ossamah, az MSZP listájáról került a bicskei képviselő-testületbe. 2015 nyarán a Népszabadságnak azt mondta: a városban tisztelet övezi, de a helységnévtábla elhagyása után a bőrszíne miatt ugyanaz a megvetés lehet az osztályrésze, mint azoknak, akiket a kormány a Charlie Hebdót ért támadás után kipécézett. "Pedig letettem valamit az asztalra. A legelső állásom Ózdon volt, senki se akart odamenni. Ügyeltem rá, nehogy valakinek elvegyem a munkáját. Bicskén évek alatt építettem föl a kétezer betegből álló praxist. 2004-ben Fejér megyében Berzsenyi Zoltán-díjat kaptam, ezt az év megyei orvosának adják. "Fociőrült vagyok, mint Orbán Viktor, három évig vezettem a Bicskei Torna Clubot is" - nyilatkozta akkor.

Az MSZP-DK megállapodás értelmében Bicskén a szocialisták állíthatnak jelöltet.

Ajánlom

További belföldi híreink