Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-20 19:19:00

Diáktüntetés: A miniszteri biztos még radikálisabb állásponton van

Az új nemzeti alaptantervért felelős miniszteri biztos jóval radikálisabb álláspontot képvisel annál, mint ami a pénteki diáktüntetésen elhangzott. Ezt mondta Deutsch Tamás a tegnapi, Kossuth térre szervezett diáktüntetésről. Az LMP gratulál a résztvevőknek, a szocialisták szolidárisak a diákokkal.

„Csépe Valéria miniszteri biztos asszony, akadémikus asszony, aki ezt a munkálatot irányítja, a tegnapi eseményen elhangzott állításokhoz képest jóval radikálisabb álláspontokat képvisel”- fogalmazott Deutsch.

Ahogy beszámoltunk róla, igazságos, demokratikus és modern oktatásért demonstráltak a diákok a Parlamentnél. Az LMP miniszterelnök-jelöltje az ország szempontjából is jelentősnek ítélte a demonstrációt. „Mindenkinek gratulálok, akinek ebben része volt, és én azt gondolom, hogy ha mindenki teszi a dolgát ott, ahol éppen van, akkor egy teljesen új Magyarországot fogunk tudni létrehozni”- fogalmazott Szél Bernadett.

A diákok 12 pontos kiáltványban összegezték fontosabb követeléseiket. Pl. hogy elméleti és gyakorlati módon is kritikus gondolkodásra neveljenek az iskolákban. Állítsák vissza a szabad tankkönyv-választást, ne korlátozzák a tanárok és diákok szólásszabadságát.

Az MSZP egyetért az elvárásokkal. „Nem tud nem jogos lenni egy olyan tüntetés, amin maguk az érintettek vesznek részt, az MSZP maximálisan szolidáris a diákokkal”- közölte Harangozó Tamás, a párt országgyűlési képviselője.

A szervezők jelezték: bármikor egyeztetnének Balog Zoltán miniszterrel. Az Együtt egyébként nem hiszi, hogy a megadott határidőig, január végéig bármilyen elmozdulás történik az oktatáspolitikában. A DK szerint a kormány csak az erőből ért. „Ez az oktatáspolitika Orbán Viktor oktatáspolitikája, és el kell zavarni a mostani kormányt ahhoz, hogy akár diáknak, akár tanárnak ez egy élhetőbb, elviselhetőbb oktatási rendszer legyen”- vélekedett Arató Gergely, a párt oktatáspolitikai szakértője.

A miniszterelnöki biztos azt is bejelentette, hogy Magyarország önálló ország standdal vesz részt a jövő heti, londoni BETT Show-n, a világ egyik legnagyobb oktatás-technológiai kiállításán. A részvételt a kormány mintegy 400 millió forinttal támogatta.

atv.hu

További belföldi híreink